Ledûb Volleybaltoernooi

Afgelopen weekend stond het 47e Ledûb Volleybal Toernooi op het programma. Drie dagen stond het sportpark volledig in het teken van volleybal, feest en gezelligheid.Ledûb Volleybaltoernooi

12-06-2017 14:07 – Ingezonden door Bert Slenders – Foto’s DeMeus

2017 zal voor het Ledub Volleybal in de boeken gaan als een bijzonder geslaagd toernooi-jaar. Het was het hele weekend heerlijk zonnig weer zodat er optimaal genoten kon worden. Anders dan veel voorgaande jaren was het ook op zondag droog zodat het toernooi uiterst gezellig afgerond kon worden.

Vrijdagochtend was het nog een ander verhaal. Het regende pijpenstelen en regen is een doorn in het oog voor de volleyballers. Ga maar eens je tentje opzetten in een grote modderpoel, om vervolgens te hopen dat het gras de dag erop droog genoeg is om op te sporten. Maar toen om 13.00 uur het eerste team zich kwamen aanmelden scheen de zon volop, en van onguur weer zou het hele weekend geen sprake zijn.
Vrijdagavond stroomde de Zuiderpoort sporthal behoorlijk vol waar mensen konden losgaan op DJ Bexter, RAZZO en Royal Beat. De drank vloeide rijkelijk  als vanouds en de sfeer zat er tot het einde goed in. Veel campinggasten zetten die gezelligheid gewoon tot diep in de nacht door. Het was mooi om te zien hoe uitgebreid sommige teams het aanpakken op die camping en zich van alle gemakken voorzien zoals kookgerei, uitpuilende voorraden aan drank en comfortabel meubilair.
Al rond half 9 werden ook de nachtbrakers zaterdagochtend gewekt door de klanken van de Rolling Stones die uit de speakers kwamen. Want natuurlijk moet iedereen zich op tijd aanmelden. Gelukkig maakt een stevig Ledûb anti-katerontbijt, bestaande uit eieren, brood en spek,  veel goed. Op zaterdag was het een heerlijke volleybaldag door het stralende weer. De zon nodige uit om tussen de wedstrijden lekker te genieten op het terras, waar je de hele dag kon genieten van beachvolleybal. Hoe warmer het is, hoe minder kleding de beachvolleybaldames doorgaans dragen, dus dat was een plezierig bijkomstig voordeel voor veel mannen.
Na zo’n fijne dag volleyballen en genieten is het aannemelijk om het tijdens de feestavond iets rustiger aan te doen. Maar daar hadden veel gasten die bleven overnachten en mensen uit de omgeving lak aan, want ook op zaterdagavond was het weer zeer gezellig. Onder meer de band Khick en dj JAY-D zorgden dat de mensen tot in de late uurtjes bleven plakken.
Door deze gezellige maar slopende feestjes is het op een toernooizondag mede wat minder druk, maar dit jaar viel dat reuze mee. Ook op zondag was het machtig mooi weer, zodat er heel wat ballen op en neer vlogen op het toernooigras. Rond een uur of drie waren de meeste wedstrijden klaar en stroomde het meeste volk naar het terras om lekker na te genieten onder het genot van een drankje, gezellige muziek en dit keer heren beachvolleybal. Een andere blikvanger op het terras was dit jaar Zoey Ivory, die dit jaar verkozen werd tot Miss Nederland.  Zij ging met mensen op de foto en was aanwezig bij de prijsuitreiking.
Door het heerlijke weer dat maar aan bleef houden bleef het nog lang gezellig op het Ledûbtoernooi, maar helaas kwam er toch uiteindelijk een einde aan. Maar in gedachten nagenieten is nog lang niet voorbij!   

Door Bert Slenders – Foto’s DeMeus

Powered by Blog Grabber