Mantelzorg organiseren met een app

Op woensdag 14 juni organiseert Punt Welzijn een workshop voor mantelzorgers over het organiseren van hulp via websites en app’s. Ook gaan we in gesprek over hulp vragen aan mensen uit je omgeving. Hoe doe je dat en wie kan je wat vragen?Mantelzorg organiseren met een app

12-06-2017 08:44 – Ingezonden door Redactie

Op woensdag 14 juni organiseert Punt Welzijn een workshop voor mantelzorgers over het organiseren van hulp via websites en app’s. Ook gaan we in gesprek over hulp vragen aan mensen uit je omgeving. Hoe doe je dat en wie kan je wat vragen?
 
Wie doet deze week de boodschappen? Wie zorgt er voor het eten? Wie kan er morgen mee naar de afspraak bij de dokter? Het organiseren van  hulp en ondersteuning uit je omgeving kan je als mantelzorger veel tijd en energie kosten. Om hulp vragen is zeker niet altijd gemakkelijk. Wie kan je wat vragen? Iedereen heeft het druk, maar toch blijkt dat veel mensen uit de directe omgeving af en toe ergens mee willen helpen.

Op dit moment zijn er verschillende apps en websites beschikbaar om het regelen van hulp veel makkelijker te maken. Denk aan het via een app vragen om hulp bij kleine klussen waar je even niet aan toekomt, zoals boodschappen doen, koken of bijvoorbeeld vervoer als je niet alleen ergens naartoe kunt. Maar welke app of site past het beste bij je? Wat zijn de voordelen en de nadelen van de app’s? Hoe betrek je mensen uit je omgeving? Allemaal vragen die aan bod komen in de workshop internet en hulp regelen. De workshop vindt plaats op woensdag 14 juni 19:30 tot 21:00 uur in het Cwartier (Beekstraat 54). Toegang is gratis, aanmelden via deze link, of telefonisch: 0031 495-697900

Powered by Blog Grabber