Marie en Jasper geselecteerd voor zwemkampioenschappen!

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni werd in Oss de Regionale Minioren Finale georganiseerd. Aan deze tweedaagse kampioenschappen voor de jongere zwemmers mogen enkel de 18 beste zwemmers per programmanummer…Marie en Jasper geselecteerd voor zwemkampioenschappen!

23-06-2017 08:58 – Ingezonden door Redactie

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni werd in Oss de Regionale Minioren Finale georganiseerd. Aan deze tweedaagse kampioenschappen voor de jongere zwemmers mogen enkel de 18 beste zwemmers per programmanummer deelnemen. Namens Zwem- en Poloklub Budel mocht er één zwemmer meedoen: de 9-jarige Marie Schuurmans. Zij had zich weten te kwalificeren voor vier afstanden.
’s Zaterdags kwam Marie allereerst uit op de 50m vlinderslag, waarop ze met 0:45.93 als vijfde snelste zwemmer stond opgesteld. Volledig gefocust dook ze het water in en ze ging als een speer. Uiteindelijk wist ze aan te tikken in 0:42.58, een verbetering van ruim drie seconden! Ze werd vierde en kroop dus wel mooi een plaatsje omhoog in de ranking. Daarna mocht ze ook nog aan de startblokken verschijnen voor de 100m vrije slag. Dankzij haar snelle start en keurige opbouw wist ze haar inschrijftijd van 1:28.77 om te zetten in een nieuw persoonlijk record van 1:23.35. Wederom wist ze zo één plaatsje in de ranking omhoog te kruipen, plus nog eens ruim vijf seconden van haar tijd af te snoepen!
Ook op de zondag mocht Marie twee maal aan de bak. Allereerst stond de 100m schoolslag die dag op het programma. Marie stond als tweede opgesteld en zette alles op alles om deze plaats te behouden. Bijna vier seconden wist ze van haar tijd af te zwemmen, maar helaas zwommen haar concurrenten er nog meer af, waardoor Marie met een keurige 1:41.55 en een verschil van slechts 12 honderdsten van een seconde toch net naast een podiumplek greep.
Dit was uiteraard even balen, maar ze feliciteerde haar concurrenten netjes en maakte zich weer klaar voor de laatste afstand: de 200m wisselslag. Een pittige afstand voor zo’n jonge zwemmer, maar ze liet zich niet kisten. Een mooi persoonlijk record was haar doel en dat lukte! De oude inschrijftijd van 3:35.30 werd aan flarden gezwommen en Marie tikte aan in een mooie 3:24.59. Een verbetering van ruim 10 seconden! Met in totaal vier nieuwe persoonlijke records kunnen we dan ook stellen dat Marie de vereniging super in haar eentje vertegenwoordigd heeft. Gefeliciteerd!
 
Een andere zwemmer die zich had weten te kwalificeren voor een grootse wedstrijd, was de 16-jarige Jasper Thielens. Hij had zich namelijk weten te plaatsen voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen lange baan in Eindhoven. Hier mocht hij op zondag 18 juni aan de startblokken verschijnen voor de 50m vlinderslag. Met een tijd van 0:27.97 stond hij in zijn leeftijdscategorie als 35e van Nederland ingeschreven. Hij hoefde slechts één baan te zwemmen, dus hij gaf alles op alles vanaf het moment dat zijn tenen het startblok verlieten. Uiteindelijk finishte hij in 0:28.05. Een mooie tijd waarmee hij één plaatsje in de ranking omhoog wist te klimmen. Het verschil tussen hem en de nummer 1 van Nederland, slechts 2,64 seconden. Wat een knappe prestatie!
 
Heb jij je zwemdiploma’s al behaald en wil jij net zo snel leren zwemmen als Marie of Jasper, kom dan eens proefzwemmen bij Zwem- en Poloklub Budel. Voor meer informatie, kijk op www.zpkbudel.nl.

Powered by Blog Grabber