Multicultureel Muziekfestival in De Posthoorn

Vzw ToTo, opgericht in maart 2017, zet zich in voor kansarme Keniaanse kinderen. Om fondsen te werven organiseren ze op 23 september een Multicultureel Muziekfestival met een wereldmarkt in zaal De Posthoorn…Multicultureel Muziekfestival in De Posthoorn

11-09-2017 13:13 – Ingezonden door Redactie

Vzw ToTo, opgericht in maart 2017, zet zich in voor kansarme Keniaanse kinderen. Om fondsen te werven organiseren ze op 23 september een Multicultureel Muziekfestival met een wereldmarkt in zaal De Posthoorn te Hamont. De avond zal gevuld zijn met live muziek van over de hele wereld en bovendien zullen er tal van info- en eetstands zijn van andere organisaties.

Ron Theunisz richtte de vzw op samen met zijn Keniaanse vrouw Francisca Kavoko. Met deze organisatie bieden ze kansarme kinderen in Kenia hulp door ze te voorzien van enkele basisbehoeften zoals voeding, kleding, onderdak en gezondheid, maar ook op het gebied van onderwijs en ontwikkeling.  Toto betekent trouwens ‘kind’ in Swahili, een Afrikaanse taal die vooral in Oost-Afrika gesproken wordt. “Daarnaast zetten we ons in om verschillende projecten te realiseren zoals een opvanghuis en watervoorzieningen,” vertelt Ron. “Door activiteiten te organiseren proberen we financiële krachten te verzamelen om dit alles uit te voeren.” Hamont-Achel toont wederom met dit evenement haar “Grenzeloze charme”.

De eerste editie van dit multicultureel muziekfestival, Grenzeloze Muziek, belooft een avond vol ambiance te worden, met diverse live-bands en disco ToTo. Zo zullen o.a. de Kenyan Megastars, de reggaeband Ros Jahfari en CU@Sunrise op het podium verschijnen. Dit alles wordt aangevuld met een Wereldmarkt. Daar zullen niet alleen eetstandjes te vinden zijn, ook zullen verschillende andere verengingen hun werking er uit de doeken doen. Ondertussen hebben Vriendenkring Boven-Suriname, het gezelschap van het Umoja project en Missie Filippijnen hun aanwezigheid bevestigd.

“Met deze activiteit willen we ook graag verschillende culturen samen brengen”. Het is een laagdrempelig evenement waar iedereen welkom is!” aldus Ron. “De entree bedraagt slechts 8,50€ in voorverkoop (reserveren kan via www.totofonds.com) en 10€ aan de kassa. Maar er kan ook genoten worden van een sociaal tarief, wie hiervoor in aanmerking komt betaalt slechts 4,50€. Het Muziekfestival start om 19.30 uur in Zaal De Posthoorn, Groenstraat 6 in Hamont.

Powered by Blog Grabber