Neos-Neerpelt/Overpelt

De weergoden leken ons niet zo goed gezind op het ogenblik dat wij ons verzamelden aan het “Glazen Huis” in de Bermstraat op die maandagvoormiddag. Dapper als we waren gaven we toch de moed niet op  en…Neos-Neerpelt/Overpelt

19-06-2017 09:04 – Ingezonden door Redactie

De weergoden leken ons niet zo goed gezind op het ogenblik dat wij ons verzamelden aan het “Glazen Huis” in de Bermstraat op die maandagvoormiddag. Dapper als we waren gaven we toch de moed niet op  en in groep werden de pedalen richting Helmond geduwd .
Doorheen  bossen en heide kwamen we, met een beetje vertraging, maar droog in hotel  “City Resort” aan.
Van daar uit werd iedere dag een lus  gereden  in een bepaalde windrichting. De omgevingen van woonkernen zoals bvb  Asten,  Deurne, Nuenen, Helenaveen  bieden een zeer mooie natuur.
We waren wiskundig zeker dat we deze week niet het aantal zonne-uren en kilometers zouden halen als vorig jaar toen we géén enkele druppel gezien hadden,  maar alles samen viel het nogal mee.
Enkele voormiddagen werd er later vertrokken, allemaal op aanraden van de “buienradar”  die het dikwijls goed voorhad.  Eigenlijk konden we steeds, mits  op tijd enkele minuten  onder brede bomen halt te houden, droog aankomen.
Het spreekt vanzelf dat er ook steeds tijdig haltes werden ingelast die niks met het weer te doen hadden maar  meer dienden voor het op peil houden van de conditie en het hooghouden van het gemeenschapsgevoel . (Er waren onderweg natuurlijk veel Belgische bieren verkrijgbaar maar de waarheid gebiedt ons te zeggen dat er ook verschillende Nederlandse bieren  voldoende soelaas brachten).  
Als vervangende bezigheid, nodig wegens  buien, brachten we  een bezoek aan het  Helmondse Waterkasteel. Hier vernamen we één en ander over het zware leven van een hertog-kasteelheer, vooral inzake het veiligstellen van nakomelingen. We vernamen dat hij 8 maitresses nodig had om zeker te zijn dat  zijn nageslacht  verzekerd was. (In onze fietsersgroep was er, zo bleek bij navraag, geen enkele man die het, wat dat betreft,  zo moeilijk heeft gehad! ).
Rijdende over Nederlandse wegen kunnen we nu ook enkele woorden toevoegen aan onze woordenschat zoals o.m.  verreiker,  ventweg,  en vonden we gemeentenamen aangeduid  zoals  “Nuenen c. a.”.
Uiteindelijk diende zich de vrijdag veel  te snel aan en werd de terugtocht, wel met enige vertraging (weer aanbevolen door de “buienradar”) aangevangen via Mierlo, de  Strabrechtse heide en het Leenderbos.  Fit en wel, vermoeid maar gelukkig, zoals het  in de boeken staat, en vooral, zonder ongevallen, kwamen we terug in onze thuisomgeving. Met dank aan de wegkapiteins en wegluitenanten.

Powered by Blog Grabber