Noorderklanken en Bocanto zingen Requiem

Dit weekend zongen zangkoren Noorderklanken uit Achel en Bocanto uit Bocholt samen een fantastisch Requiem-concert. Zaterdagavond in Kaulille en zondagnamiddag in Achel konden bijna 500 liefhebbers van…Noorderklanken en Bocanto zingen Requiem

17-06-2017 15:51 – Ingezonden door Redactie

Dit weekend zongen zangkoren Noorderklanken uit Achel en Bocanto uit Bocholt samen een fantastisch Requiem-concert. Zaterdagavond in Kaulille en zondagnamiddag in Achel konden bijna 500 liefhebbers van klassiek e koormuziek weer hun hartje ophalen.
In een unieke samenwerking brachten Noorderklanken en Bocanto het Requiem van Michael Haydn en The Funeral Music for Queen Mary van Henry Purcell.  Op voorhand keken sommigen raar op van het concertthema rond  “begrafenis”-muziek.  Maar de 21 orkestleden, de  4 solisten en niet in het minst de 80 koorleden zorgden voor een waarachtig mooi, onvergetelijk en emotioneel muzikaal moment.  
Ondanks het zonnige weekend konden de 2 concerten, zaterdag in de kerk van Kaulille en zondag  in de kerk van Achel, rekenen op een ruime publieke belangstelling.  De vele toeschouwers waren naderhand unaniem enthousiast.  In Noord-Limburg is er echt nog een geïnteresseerd publiek dat houdt van een mooi vleugje klassieke koormuziek.
En iedereen die bij koormuziek betrokken is, die weet het: zingen bij een koor is nog veel leuker dan luisteren naar een koor.  Daarom heten de beide koren iedere liefhebber van harte welkom om komen mee te zingen (www.koornoorderklanken.be en www.bocanto.be).

Powered by Blog Grabber