Oproep jeugd voor deelname aan Ekkerloop

De meeste sporten zijn met het vakantieprogramma begonnen en liggen de trainingen stil. Daarom een uitdaging om de conditie de komende maand op peil te houden door deel te nemen aan de Ekkerloop op elke…Oproep jeugd voor deelname aan Ekkerloop

04-06-2017 12:09 – Ingezonden door Redactie

De meeste sporten zijn met het vakantieprogramma begonnen en liggen de trainingen stil. Daarom een uitdaging om de conditie de komende maand op peil te houden door deel te nemen aan de Ekkerloop op elke woensdagavond in de maand juni. Evenals voorgaande jaren is het ook dit jaar weer mogelijk om individueel en  met jeugdteams aan de Ekkerloop deel te nemen. Dat dit in goede smaak valt bij de jeugd blijkt elk jaar weer na de laatste loop met de zeer sfeervolle prijsuitreiking. De Stg. Lopersgroep Budel nodigt in de gemeente Cranendonck en omgeving alle scholen, klassen, verenigingen, clubs, teams, vriendengroepen, enz. uit om een team  te formeren en aan dit gezellig loopfestijn deel te nemen. Een team  bestaat uit 5 lopers die aan dezelfde afstand deelnemen( zijn er meerdere lopers dan eerst in overleg met organisatie) . De afstanden voor de jeugd zijn 600 meter jongens/meisjes t/m 6 jaar, 600 meter jongens/meisjes 7 t/m 9 jaar, 1000 meter jongens/meisjes 10 t/m 12jaar en 1609 meter jongens en meisjes ( een Engelse mijl)13 t/m 16 jaar. Een team kan bestaan uit,  a) alleen jongens,  b) alleen meisjes of c) jongens en meisjes. Om te bepalen welk team het beste gepresteerd heeft na 4 lopen worden van elke loop de drie beste tijden per team  opgeteld. ( bij onvoldoende tijden wordt er een straftijd toegekend) Na vier lopen heeft een team in totaal 12 tijden gelopen. Voor de winnende teams zijn er leuke prijsjes te winnen. Alle lopers van de teams doen ook mee in het individuele klassement en natuurlijk ook aan de tombola. Het inschrijfgeld voor jeugd t/m 16 jaar van  de Ekkerloop is gratis. De Ekkerlopen zijn op woensdagavond en beginnen om 19.00 uur. De datums van de lopen zijn  7 juni – 14 juni – 21 juni – 28 juni. Het parkoers van de jeugd ligt voor de tennisbanen aan de Poelderstraat en is voor de toeschouwers goed te volgen. Inschrijven van de teams is mogelijk via internet of nog tot 15 minuten voor aanvang van de eerste loop. De deelnemers aan de 3,5 – 7 – 10,5 kilometer starten om  19.30 uur en lopen een ,twee of drie rondjes van 3,5 kilometer. Voorinschrijven kan via de site nog t/m zondag 4 juni en nog tot 15 minuten voor aanvang van de trimloop in de Zuiderpoort cafè. Meer info: tel: 492030 of 0643015138 en internet www.ekkerloop.nl

Foto: een groepje jeugdige lopers in 2016 Foto:  Albert Baar

Powered by Blog Grabber