Opvoeden een circus

De Vlaamse Week van de Opvoeding zit er alweer op. Het initiatief – dat jaarlijks loopt van 16 tot en met 23 mei – zet opvoeden steeds weer op een positieve manier in de kijker. Dit jaar draaide het event…Opvoeden een circus

05-06-2017 11:10 – Ingezonden door Redactie

De Vlaamse Week van de Opvoeding zit er alweer op. Het initiatief – dat jaarlijks loopt van 16 tot en met 23 mei – zet opvoeden steeds weer op een positieve manier in de kijker. Dit jaar draaide het event rond ‘alledaagse zaken’, waarbij werd stilgestaan bij de kleine momenten tijdens het opvoeden. Voor vele ouders is het immers een serieuze evenwichtsoefening om dagdagelijkse taken te combineren met een goede opvoeding van de kinderen.
 
Stad Hamont-Achel gaf in samenwerking met het Lokaal Overleg Kinderopvang een eigen touch aan deze editie van de Week van de Opvoeding. Zo werden allerlei activiteiten georganiseerd onder het motto ‘Opvoeden, een circus’. Een heuse promoronde – waarvoor zelfs een fietsende clown werd ingeschakeld – zorgde voor de bekendmaking van het gebeuren. Op 17 mei en 20 mei was het dan echt zover. Met een toffe pipowagen begaf de organisatie zich op woensdag naar Achel en op zaterdag naar Hamont. Op beide dagen konden de aanwezige kinderen samen met hun (groot)ouders meedoen aan een circusworkshop en kregen ze bovendien de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven met de XL-spelen van de stad. Tussendoor werd gebabbeld over het wel en wee van een sterke opvoeding in het praatcafé.
 
“Het was een zeer gezellige week die volledig in het teken stond van ontmoeting; spelen en opvoeden doe je immers niet alleen”, zegt schepen van jeugd en gezin Ilse Jaspers. “De aanwezigheid van verschillende enthousiaste vrijwilligers was een belangrijke succesfactor voor deze editie van de Week van Opvoeding. Het is mede dankzij hun inzet en toewijding dat de lokale uitwerking van het initiatief ook dit jaar weer geslaagd was.”

Powered by Blog Grabber