Pasar reisde 6 dagen naar Hongarije

Een gezellige groep van 53 deelnemers, zeer mooi weer en een enthousiaste gids maakten van de uitstap een heel geslaagde reis. Bijna alle toeristische bezienswaardigheden welke je zogezegd moet gezien…Pasar reisde 6 dagen naar Hongarije

19-06-2017 09:06 – Ingezonden door Redactie

Een gezellige groep van 53 deelnemers, zeer mooi weer en een enthousiaste gids maakten van de uitstap een heel geslaagde reis. Bijna alle toeristische bezienswaardigheden welke je zogezegd moet gezien hebben als je in het land der Magyaren bent geweest zaten in het programma. Boedapest met zijn vele mooie en heroïsche monumenten en gebouwen wekte veel bewondering. Het vissersbastillon, de Mathiaskerk, het paleis, de verschillende bruggen over de Donau, de markthal en zeker het parlement waren het bezoek meer dan waard. Volgens Vera, onze gids, was de geschiedenis van Hongarije in drie grote blokken te schetsen namelijk na de Turkse invasie, na de revolutie van 1956 en na de omwenteling van 1989. Buiten de hoofdstad bezochten we nog de Donauknie met Esztergom waar de grootste kerk van Hongarije staat. Ook in het kunstenaarsdorpje Szentendre werden menige foto’s gemaakt evenals tijdens de ridderspelen in het ridderdorpje Viszegrad. Een uitstap naar het Balantonmeer mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Eerst bezochten we Balatonfured aan de noordelijke zijde van dit grootste zoetwatermeer van Europa. De zuidelijke oever bereikten we via de overzetboor welke ons naar Siofok bracht. De laatste dag was gereserveerd voor het poestagebeuren en ja; het is misschien cliché maar als je deze show van de ciko’s en paarden voor je neus ziet gebeuren kan je er enkel vol bewondering naar staan kijken. Ook het lekkere eten droeg zeker bij tot het welslagen van de trip. Een gedachte wat de groep als conclusie trok was dat Hongarije mooi, modern en lekker is en dit in tegenstelling tot het ietwat oubollige idee waarmee de meesten vertrokken waren.

Powered by Blog Grabber