“Pelt Kiekt” met “Lens op deMens”

Zowat de hele zomer,  vanaf zondag 18 juni tot 31 augustus , is er in Overpelt-Centrum een internationale fototentoonstelling te bezoeken. Het is grotendeels een buitententoonstelling opgezet langsheen…“Pelt Kiekt” met “Lens op deMens”

17-06-2017 15:47 – Ingezonden door Redactie

Zowat de hele zomer,  vanaf zondag 18 juni tot 31 augustus , is er in Overpelt-Centrum een internationale fototentoonstelling te bezoeken. Het is grotendeels een buitententoonstelling opgezet langsheen een wandeling van ongeveer 2,5 kilometer. Meer dan 500 foto’s van 250 fotografen uit 24 landen zijn door een deskundige jury uitgekozen om deel te mogen nemen aan de tentoonstelling die tevens een fotowedstrijd is. Maar er zijn ook diverse binnen locaties met het werk van gastfotografen. De meest bijzondere locatie is wel zwemparadijs SenR Dommelslag met drie reuzefoto’s van Guy Schotte (onder- water fotograaf) op de bodem van het zwembad. Deze foto’s zullen te bekijken zijn vanaf de tribune of vanuit het café maar het duidelijkste zicht hierop is uiteraard door zelf het water in te gaan. Zelfs TV-Limburg is de voorbije week al opnames hiervan komen maken. Andere binnen locaties zijn onder meer CC Palethe met werken van vijf fotografen uit heel Vlaanderen, Dienstencentrum Pelle Melle met foto’s van het schminken van 100-jarigen, het politiekantoor welke de enige locatie met naaktfotografie is en het Mariaziekenhuis Noord-Limburg met geboortefotografie .Het centrale thema van deze tentoonstelling is “Lens op de mens”. Tijdens de officiële opening van het festival zal eerst om 10.30u voor genodigden en deelnemers de prijsuitreiking van de fotowedstrijd plaatsvinden. Daarna staan vanaf 15.00u diverse live acts op de Grote Markt. Op het programma staan “De Theatrale Bende” en “The Jazzoline Orchestra” maar ook “De fototainer “ met een mix van topanimatie en fotografie, een cartoontekenaar en nog veel meer. Gedurende de meer dan twee maanden dat dit festival loopt zullen er nog diverse andere nevenactiviteiten plaatsvinden. Schepen van cultuur Carine Van Gerven: “Je kan op 23 juli meedoen aan een onderwaterperformance met fotograaf Guy Schotte in Zwembad Dommelslag waarin hij zal tonen hoe hij modellen onder water fotografeert en er komt ook een beurs met lezingen en workshops rond fotografie. Dit kadert in de World Photography Day op zondag 19 augustus.” CC Palethe organiseert tenslotte op 27 augustus de afsluiting van dit festival met “Vlaanderen Zingt” . HAC Weekblad zal telkens tijdig aandacht besteden aan deze extra activiteiten. De startlocatie voor de fotowandeling is bij CC Palethe. Daar zijn ook de routekaart, een overzichtsfolder en formulieren voor de publieksprijs af te halen. De route is overigens ook te volgen via de app van route.nl. Dit is het eerste fotofestival dat in Overpelt georganiseerd wordt. De bedoeling is om hier een tweejaarlijks gebeuren van te maken. De organisatie heeft veel steun ondervonden van vrijwilligers, de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, het Centrum voor Beeldexpressie en diverse sponsors zoals de Provincie Limburg. Meer info over Lens op de Mens is ook te vinden op www.fotofestivaloverpelt.be.

Powered by Blog Grabber