Perziken in wijnsiroop

04 januari 2018 14:59Beste Kookliefhebbers, Als eerste wens ik iedereen de beste wensen, goede gezondheid en een smaakvol 2018. Voor de eerste maand van het nieuwe jaar een nagerecht wat zowel warm als koud gegeten kan worden, perziken in wijnsiroop. Bijvoorbeeld heerlijk bij vanille roomijs. Dus aan de slag met dit lekkere warme dessert. Succes. Heeft u een “Geheim van de Chef” gemist in de HAC? Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl

INGREDIENTEN: voor 4 personen.
– 4 grote perziken (of 8 halve uit blik)
– 7,5 dl Spaanse rode wijn
– 50 gram honing
– 0,5 dl. Citroenbrandewijn
– 25 gram boter
– 1 theelepel kaneel

BEREIDINGSWIJZE:
Schil de verse perziken, snijd ze half door en verwijder de pit of laat de perziken uit blik goed uitlekken. Leg ze naast elkaar in een hapjespan en doe de wijn, honing en brandewijn erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur ca.10 minuten zachtjes stoven (perziken uit blik 5 minuten).
Schep de perziken uit de pan in een schaal. Laat de wijn op een hoog vuur tot de helft inkoken en roer de boter en kaneel erdoor. Schenk de wijnsiroop over de perziken en serveer ze warm of zet het in de koelkast en serveer het daarna koud (bijv. als bijgerecht van een wildschotel)

Smakelijk eten
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid

Powered by Blog Grabber