Pinksterrit 2017

Hippische Vereniging “St. Servatius” uit Borkel en Schaft organiseert op 1e Pinksterdag, 4 juni 2017, een koetsentocht met authentieke rijtuigen en een leuk en gevarieerd programma in het centrum van Borkel….Pinksterrit 2017

02-06-2017 09:27 – Ingezonden door Redactie

Hippische Vereniging “St. Servatius” uit Borkel en Schaft organiseert op 1e Pinksterdag, 4 juni 2017, een koetsentocht met authentieke rijtuigen en een leuk en gevarieerd programma in het centrum van Borkel.  De start en finish van de route is, net als vorig jaar, nabij het parkeerterrein van het Eurocircuit te Valkenswaard.  Vandaar vertrekken de koetsen om 10.30 uur richting Klein Borkel.  Ze zullen omstreeks 11.30 uur in het centrum van Borkel arriveren waar het jureringdefilé zich volstrekt.  Vandaar vervolgt de route zich richting Achel, om zo weer omstreeks 14.30 uur in Borkel te arriveren.
 
Om ongeveer 14.30 uur is het defilé in Borkel van de authentieke koetsen onder begeleiding van fanfare EMOS. Waarna de paarden en koetsen ter bezichtiging worden opgesteld. Dit is tevens de grote rustpauze. Hier vindt om 15.30 uur de prijsuitreiking van de dag plaats. Onze koetsentocht, de “Pinksterrit” genaamd, is een traditionele klassementsrit die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands kampioenschap van het Traditioneel Gerij.  De traditionele koetsentocht onderscheidt zich door de zorgvuldige afwerking van koets, tuig en paard. Hierbij besteden koetsier en passagiers de grootste zorg aan passende en originele kleding. Het gaat hierbij om het mooiste geheel van koets, paard(en), tuig en passende kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van de rijtuigen. Het is als het ware een rijdend museum.
 
In het centrum van Borkel is de hele dag van alles te beleven. De Stichting Classic Car Cranendonck en omgeving heeft deze dag een toertocht en zij hebben tussen 12.00 tot 14.00 uur pauze in Borkel.  Het weiland aan de Dorpsstraat zal gevuld zijn met prachtige oldtimers, klassieke auto’s, sportwagens en bijzondere voertuigen. Om 14.00 uur vertrekt deze stoet nostalgische auto’s gezamenlijk met een defilé om hun route te vervolgen.
De Lanz Bulldog Club uit Zeelst  is aanwezig met diverse oude tractoren. Tussen 13.30 uur en 15.30 uur zijn zij op het plein in Borkel te bezichtigen. Ook de oude tractoren worden in een defilé aan het publiek voor gesteld.  Dit jaar is er zoals voorgaande jaren ook weer een braderie in de Dorpsstraat. Deze is vanaf 10.30 uur geopend.   Veel live muziek dit jaar. Met de country band Sattl-In en de Big Band Night Shift zit de sfeer er goed in. Wil je zelf een dansje wagen, dan kan dat bij Dorpshuis D’n Teut met de line-dance groep The Targets.  In het Dorpshuis is een expositie van de Borkelse kunstenares Brechje Voskens. Zij zal een tal van creaties aan u tentoonstellen.
 
Bij de molen, welke door reparatie werkzaamheden beperkt geopend is voor het publiek, zijn diverse dieren tentoongesteld.  Natuurlijk kan daar naar hartenlust geknuffeld en geaaid worden. Wil je graag een uil van dichtbij bekijken, kom dan naar de stand van Franks Uilenwereld. Hij heeft verschillende uilen bij, misschien durf je er wel een op je hand te laten zitten. Op gezette tijden trekt er een boerenkar door het dorp getrokken door een Belgisch trekpaard. Alle belangstellende kunnen hierin een ritje maken.
 
Verder zijn er natuurlijk gezellige terrasjes. Voor de kinderen is er voldoende vermaak. Zo zijn er diverse springkussens en er kan op een pony gereden worden op de pony’s van manege Kluizerheide. Entree voor dit alles is €2,50 en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie www.pinksterrit.nl  

Powered by Blog Grabber