Rabo Dikke Banden Race

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud en ben jij stoer genoeg om in het ‘echt’ tegen jouw vriendjes en vriendinnetjes te racen? Gooi je Playstation of Xbox dan snel aan de kant en schrijf je in voor de Rabo…Rabo Dikke Banden Race

17-06-2017 15:37 – Ingezonden door Redactie

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud en ben jij stoer genoeg om in het ‘echt’ tegen jouw vriendjes en vriendinnetjes te racen? Gooi je Playstation of Xbox dan snel aan de kant en schrijf je in voor de Rabo Dikke Banden Race!  Wie weet ben jij met deze fietswedstrijd de snelste en win je naast een superleuke prijs ook nog eens de titel ‘Snelste racer van de Rabo Dikke Banden Race 2017’. Hoe gaaf is dat?
 
Wat houdt het in?
• De Rabo Dikke Banden Race is een ‘officiële’ fietswedstrijd voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar;
• De wedstrijden staan onder toezicht van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie);
• De deelnemers rijden op eigen fietsen: gewone fietsen, mountainbikes en citybikes met tenminste een banddikte van 28 mm;
• Fietsen met versnelling zijn toegestaan; racefietsen zijn niet toegestaan;
• Het is verplicht om een fietshelm te dragen; heb je geen wielerhelm, wees gerust, je kunt een helm lenen van de organisatie;
• Je mag alleen meedoen als je geen wedstrijdlicentie van de KNWU hebt.
Categorieën
De Rabo Dikke Banden Race is onderverdeeld in drie leeftijdscategorieën waarbij het geboortejaar bepalend is:
• Categorie 1: meisjes en jongens geboren in 2009 en 2010
• Categorie 2: meisjes en jongens geboren in 2007 en 2008
• Categorie 3: meisjes en jongens geboren in 2005 en 2006
De wielerwedstrijd voor de jeugd is onderdeel van de Mijl van Mares, dé wielerronde van Maarheeze en omstreken. Dit jaar is dit wielerfeest op zaterdag 29 juli. De Rabo Dikke Banden Race wordt gereden op het officiële wedstrijdparcours van de Mijl van Mares. Dus jij rijdt dus hetzelfde parcours als de profs!
Dat betekent ook dat de weg is afgezet en de EHBO aanwezig is voor het geval dat het toch een keertje mis gaat.
 
Winnen?
Nadat je zo snel als je kan de strijd bent aangegaan met jouw vriendjes en vriendinnetjes, vindt de prijsuitreiking en de huldiging plaats op het Jan Verheesplein. Dit plein is tijdens De Mijl dé plaats waar alle kids-activiteiten plaatsvinden. Maar dat is nog niet alles! De winnaar van elke categorie mag meedoen met de landelijke race. Wie weet wordt jij ontdekt als hét wielertalent van Nederland! En kun je dit met trots aan al jouw leeftijdsgenootjes vertellen. Dus zijn je banden opgepompt? Heb je een te gekke fietshelm? Dan ben jij helemaal klaar om mee te doen met de leukste fietswedstrijd van Maarheeze!
 
Schrijf je in
Waar wacht je nog op? Schrijf je snel in via onze website www.mijlvanmares.nl en klik op ‘Dikke Banden Race’. Je vindt daar alle informatie én het inschrijfformulier. Heb jij je aangemeld? Kom dan op 29 juli naar de feesttent op het Raboplein. Daar krijg je jouw startnummer, wordt gekeken of jouw fiets voldoet aan de eisen én eventueel kun je hier ook een fietshelm lenen; want bij een officiële wedstrijd is een fietshelm verplicht. De start van de Rabo Dikke Banden Race is om 16.35 uur.
 
Foto: Rabo Dikke Banden Race 2016. Rechten foto behoren bij de Mijl van Mares.

Powered by Blog Grabber