Romige waterkerssoep met shiitake

14 september 2018 12:03We hopen natuurlijk dat september ons een goede nazomer geeft? Maar laten we een lekker warm soepje niet vergeten. Een soepje gaat er altijd wel in. Er zijn velen verschillende soorten soepen deze waterkerssoep valt onder de groenten crème soep. Waterkers is scherp, pittig en vol van smaak, gezond, geneeskrachtig, authentiek en groen van kleur. Er zijn ook witte en gele waterkers in de handel. Het is een heel klein slablad en tegenwoordig te koop in biologische winkels. Een heerlijk recept voor een ouderwets groenten/kruiden soepje. Succes met de bereiding.

Ingrediënten voor 4 personen:
2 bosjes waterkers
2 sjalotjes, gesnipperd
½ liter gevogeltebouillon
½ liter kookroom
200 gram shiitake paddenstoelen
zout en peper
olijfolie

Bereidingswijze:
Was de waterkers onder stromend koud water. Verwarm wat olijfolie in een pan en zet hierin de sjalotjes en de waterkers aan. Bevochtigen met de bouillon en de room en laat het geheel tot 2/3 inkoken. Alles fijne maken in de blender of met de staafmixer en op smaak brengen met zout en peper.
Snijd de shiitake paddenstoelen in dunne reepjes en bak ze kort aan in een bakpan met wat olijfolie en breng op smaak.
Verdeel de gebakken shiitake over de soepborden en giet de waterkerssoep erover. Heerlijk met donker bruin brood met wat roomboter.

Smakelijk eten.

Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid

Powered by Blog Grabber