Schitterende reüniedag Rood-Wit’67

Zaterdag 17 juni werd het jubileumfeest ’50 Jaar Rood-Wit’67’ voortgezet met een reüniedag. Heel veel Roodwitters en ex-Roodwitters, een sportief verlopen reünietoernooi, een gezellige en drukke reünieavond,…Schitterende reüniedag Rood-Wit’67

23-06-2017 09:24 – Ingezonden door Roy de Leijer – Foto’s DeMeus

Zaterdag 17 juni werd het jubileumfeest ’50 Jaar Rood-Wit’67’ voortgezet met een reüniedag. Heel veel Roodwitters en ex-Roodwitters, een sportief verlopen reünietoernooi, een gezellige en drukke reünieavond, een schitterend jubileumboek, prachtig weer en ook nog 3 leden die een Koninklijke onderscheiding kregen. Wat wil je nog meer? Bestuur en de organisatie kunnen daarom terug kijken op een geweldige reüniedag.
 
Het begon ’s morgens met een reünietoernooi met zo’n 140 (ex)leden die ooit kampioen zijn geweest met hun elftal en niet kampioenen. Alle (ex)voetballers van Rood-Wit’67 kwamen die dag elkaar tegen in wel of geen wedstrijdverband. Alle wedstrijden verliepen heel sportief en er waren zelfs wedstrijden bij dat de scheidsrechter alleen maar hoefde te fluiten voor het begin- en eindsignaal of voor een doelpunt. Na het toernooi troffen de spelers elkaar weer want er werd samen geluncht en natuurlijk napraten over vroeger.
Om 19.30 uur begon het officiële gedeelte. Voorzitter Wiel Engelen opende dit met een welkomstwoord. Hierna kreeg Jac Geven het woord voor de presentatie van zijn eigen geschreven jubileumboek. Jac heeft alles genoteerd in het jubileumboek en gaf het 1e exemplaar aan burgemeester Marga Vermue, het 2e exemplaar was voor Wiel Engelen.
Wiel Engelen overhandigde officieel het 3e exemplaar aan Jac en Truus Geven.
Hierna nam Wiel Engelen weer het woord en huldigde 2 bestuursleden die in 1967 in het bestuur zaten. Piet van Moorsel (oud secretaris en betrokken bij de fusie in 1967) en Sjang Kuppens (bestuurslid). Wiel memoreerde dat de oprichters Jac van Dooren, Jef Coenegracht en Piet van Moorsel destijds een goede keuze hebben gemaakt om de voetbalclub Budel-Schoot te fuseren met de afdeling Voetbal van Turnclub “Vlug en Vrij”. Budel-Dorplein had het veld en het destijds geheten “RKVV Budel-Schoot” had de spelers. Nu nog is de verbondenheid tussen beide kernen groot.

Hierna kwam voor 3 leden de grote verrassing. Burgemeester Marga Vermue was er speciaal voor gekomen. Jan van der Kampen, Martien Biesmans en Jac Geven werden (in aanwezigheid van familieleden en heel veel (ex) Roodwitters) gedecoreerd met de Koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau.     
Jan van der Kampen (69) is meer dan 25 jaar bestuurslid en nu nog secretaris. Als vrijwilliger was hij actief als wedstrijdsecretaris en schreef hij artikelen voor het clubblad en nu nog voor onder meer HAC Weekblad. Hij was leider van het zomeravondelftal. Jan draait al weer enkele jaren bardiensten en hij was 7 jaar jeugdvoorzitter en elf jaar voorzitter van de Club van 50, waar hij zich inzette om fondsen voor de jeugdafdeling te verwerven. Jan is 16 jaar actief geweest als voetballer en is nu al weer bijna 25 jaar scheidsrechter.
Martien Biesmans (57) is al vanaf 1981 trainer en leider van diverse jeugdelftallen van Rood-Wit’67.  Hij is medeorganisator van het jeugdkamp en was jarenlang lid van het jeugdbestuur. Martien is
36 jaar lid van de vereniging en daarin 15 jaar actief geweest als voetballer. Als vrijwilliger verricht hij tal van werkzaamheden en stuurt hij andere vrijwilligers aan. Naast zijn inzet voor de voetbalclub, is hij ook actief bij carnavalsvereniging De Heiknuuters. Daar houdt hij zich bezig met het opbouwen van de feesttent en met de inrichting van de bar.  
Jac Geven (66) is al lid van de voetbalvereniging voordat die de naam Rood-Wit’67 kreeg, na een fusie. Als lid speelde hij 18 jaar in het 1e elftal en is 4x kampioen geworden met het 1e elftal. Hij   speelde meer dan 600 wedstrijden voor de club. Hij is 18 jaar scheidsrechter en 3 jaar bestuurslid geweest en fungeert als omroeper bij de thuiswedstrijden van het 1e elftal. Hij organiseert mede de jaarlijkse fietstocht. Van 1991 tot 2003 was hij jeugdtrainer en leider van diverse elftallen en hij regelde ook jarenlang het jeugdkamp. In het verleden was hij correspondent van het Eindhovens Dagblad en sinds 2011 is hij redacteur voor de Nieuwsbrief en correspondent voor onder meer het Eindhovens Dagblad en het HAC Weekblad. Ook schreef hij het jubileumboek van Rood-Wit’67. Hierna konden de vele aanwezigen gaan feesten en bleef het nog lang gezellig, sfeervol en druk. Op 30 juni wordt het jubileumfeest voortgezet met een feestavond voor alle (ex)Roodwitters en partners met een bijzonder optreden. Op 1 juli wordt het jubileumfeest afgesloten met een jubileumwedstrijd voor Pierre van Oijen en Henri Verkooijen. Pierre speelt dan zijn 1.000e wedstrijd en Henri zijn 750e.

Powered by Blog Grabber