Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in Cranendonck

Alle basisschoolkinderen uit de gemeente Cranendonck ontvangen op 8 september weer het razend populaire Sjorsboekje. Deze gids staat boordevol sportieve en creatieve activiteiten waaraan leerlingen kunnen…Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in Cranendonck

10-09-2017 17:16 – Ingezonden door Redactie

Alle basisschoolkinderen uit de gemeente Cranendonck ontvangen op 8 september weer het razend populaire Sjorsboekje. Deze gids staat boordevol sportieve en creatieve activiteiten waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken met sport en cultuur in de gemeente. Vorig schooljaar schreven er maar liefst 350(!) kinderen in!

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op laagdrempelige en toegankelijke wijze kennis met een activiteit of club. Een erg leuk concept om kinderen hun talenten te laten ontdekken. Vanaf 13 september a.s. kan er worden ingeschreven via www.sjorssportief.nl.
Kinderen uit de gemeente Cranendonck maken kennis met meer dan 50 activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan atletiek, badminton, dansen, freerunning, lasergamen, tafeltennis, scouting en tennis. Ook aan de creatieve leerlingen is gedacht: muziek maken, tekenen en schilderen, koken, beeldhouden, astrologie en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele jaar door kunnen kinderen zich inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten.
Kinderen laagdrempelig verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Cranendonck hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 70 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen uiteindelijk om structureel lid te worden.
Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.

Powered by Blog Grabber