­Slagerij Twan Ras viert zilveren jubileum

Een grillworst, sukadelapje, spareribs, of een compleet barbecuepakket. Van heinde en verre komen klanten voor deze vleesproducten en andere specialiteiten naar Slagerij Twan Ras in Soerendonk. Dat doen…­Slagerij Twan Ras viert zilveren jubileum

11-06-2017 11:56 – Ingezonden door Roy de Leijer – Foto DeMeus

Een grillworst, sukadelapje, spareribs, of een compleet barbecuepakket. Van heinde en verre komen klanten voor deze vleesproducten en andere specialiteiten naar Slagerij Twan Ras in Soerendonk. Dat doen ze inmiddels al 25 jaar lang.

Op maandag 12 juni is het precies een kwart eeuw geleden dat Slagerij Twan Ras zich vestigde aan de Vlassloot 13 in Soerendonk. “Eigenlijk bestaat het bedrijf al langer. Vijf jaar voor de verhuizing naar Soerendonk zijn we in Gastel, in de schuur van mijn ouders begonnen”, zegt slager en slachter Twan Ras. Zijn echtgenote Ilze vult aan: “Behalve wij telde het bedrijf in het begin twee medewerkers. Een van hen werkt hier nog altijd. Zonder ons personeel was het allemaal niet gelukt. Op dit moment werken hier ongeveer twintig mensen, waaronder onze kinderen Evy, Celine en Nick.”

Het bedrijf verenigt alle slagersdisciplines onder één dak, van het slachten en uitbenen tot de verdere verwerking. De vleesproducten worden niet alleen in de inpandige winkel verkocht, maar bijvoorbeeld ook rechtstreeks aan restaurants.
Ilze: “Wij zijn een van de weinige slagers die nog zelf slachten.” Veel collega’s hebben de afgelopen jaren het veld moeten ruimen. Twan: “Dat komt onder meer omdat de eisen steeds strenger zijn geworden. Wij moeten aan dezelfde regels voldoen als de grote slachthuizen. Uiteraard volgens de strenge EG-normen. We zijn echter geen industriële slachterij, alles gebeurt hier nog op ambachtelijke wijze.”

Het echtpaar weet wat voor vlees ze in de kuip heeft. Twan: “We werken met Nederlandse varkens en runderen. Doordat ik zelf de boer op ga, weet ik wat er onder de huid zit. Daardoor sta ik voor de volle driehonderd procent achter onze producten. Dat we alles in eigen hand hebben zorgt ook voor vertrouwen bij de klant, die steeds bewuster zijn vlees koopt. Dat is ook een van de redenen dat we 25 jaar geleden voor een open winkel, met zicht op de slagerij, hebben gekozen. De mensen zien wat we doen. Dat is ook geen probleem, we hebben namelijk niets te verbergen.”
Door de korte lijnen kan de slagerij bovendien concurreren met supermarktprijzen. “Dat kan omdat we de grossiers buitenspel zetten”, aldus Twan.
Zijn klanten komen niet alleen uit Cranendonck en omgeving, maar ook uit andere grote delen van Brabant en Limburg. In de slagerswinkel klinkt verder regelmatig een Hollands, Duits of Vlaams accent. “Veel mensen die in Soerendonk op de camping staan komen na hun vakantie terug naar onze winkel. Zo zijn er onder meer mensen uit Amsterdam die speciaal voor onze spareribs naar Soerendonk komen”, weet Ilze. “Ook zijn er klanten die meteen voor de hele familie vleeswaren inslaan. Vooral de afgelopen weken, met het mooie weer, was het enorm druk. Dan staan de mensen buiten aan te schuiven”, zegt Twan.
Ook hobbykoks, die op zoek zijn naar een apart stuk vlees, weten de winkel te vinden. Daarnaast laat ook de barbecuehype zijn sporen na. Twan: “Vooral mannen zijn tegenwoordig op zoek naar wat ‘ruiger’ vlees voor op de barbecue. In vergelijking met een standaardslager hebben wij daarbij als voordeel dat we dan maatwerk kunnen leveren.”

Het zilveren jubileum wordt volgende week gevierd. Dit gebeurt van dinsdag tot en met zaterdag met allerlei acties en een attentie voor de klanten. Ilze: “Dit doen we om hen te bedanken voor de prettige samenwerking in de afgelopen 25 jaar.”
Van dinsdag tot en met vrijdag is de winkel geopend van 09.00 tot 17.00 uur (middagpauze van 12.30 tot 13.30 uur). Op zaterdag is de winkel geopend van 09.00 tot 15.00 uur.

Slagerij Twan Ras is gevestigd aan de Vlassloot 13 in Soerendonk. Meer info: 0031 495-591181, e-mail: slagerij.ras@hetnet.nl.

Powered by Blog Grabber