Sporting NeLo haalt eerste punt bij BEVO in Panningen!

Al heel lang snakte alles wat Sporting was naar de eerste BeNeLiga-wedstrijd! Het duurde dan ook 20 minuten vooraleer de spelers van NeLo de stijf gespannen zenuwen en de stress van zich af konden afgooien.Sporting NeLo haalt eerste punt bij BEVO in Panningen!

15-09-2017 13:58 – Ingezonden door Redactie

Al heel lang snakte alles wat Sporting was naar de eerste BeNeLiga-wedstrijd! Het duurde dan ook 20 minuten vooraleer de spelers van NeLo de stijf gespannen zenuwen en de stress van zich af konden afgooien. Je zag gewoon dat de routine bij Bevo veel meer aanwezig was. Het speelde rustig rond en verzilverde bijna elke kans. Bij Sporting lukte aanvankelijk niets. Doelman Thijs Van Leeuwen kreeg zijn lichaam onvoldoende achter de bal, in de aanval werden de kansen op knullige wijze de nek omgewrongen en ook de dekking stond veel te statisch en was vooral veel te braaf voor de jongens uit Panningen. Normaal kan Neerpelt wel overweg met het viriele spel van een tegenstander, maar nu waren ze het blijkbaar nog niet gewoon. Gevolg: 6-1 na 10 minuten en 13-6 na 20 minuten. Polman, Augustinus en Vanderbeucken waren een gesel voor onze jongens en scoorden bijna aan 100%. Vlatko Tasevski werd ter hulp geroepen en die bracht wat rust en lijn in het spel, Versleeuwen en Denert werkten beter af en rusten werd het met 17-12. De 10 nulshots in de eerste helft spraken boekdelen en werden vertaald in de zware cijfers voor rust.
Bevo ging op zijn elan verder en leidde na 34 minuten weer met 7 punten verschil: 19-12 en later nog 21-14. De tactische omzetting naar een offensievere dekking om de actieradius van Polman en Robin Jansen te beperken bleek een goeie zet! Bevo kon geen tempo meer maken en werd hierdoor verder van doel gehouden. Langzaam knabbelde Sporting aan de achterstand en via Marx, Pastoor en Jerry ging het van 24-20 (40’) naar 27-25 na 50 minuten. De drang van Sporting werd heel groot en soms werd hierdoor zelfs te overhaastig de aansluiting gezocht, wat resulteerde in te riskante passes. Daardoor duurde het nog erg lang, voordat Sporting tot op 1 doelpunt kon naderen. In de slotfase kon Nelo terugvallen op een secure doelman Van Leeuwen die opnieuw Polfliet was komen vervangen en in de laatste minuten nog een penalty stopte. Opvallend genoeg kreeg Sporting geen enkele penalty en de thuisploeg 4 (waarvan er dus 3 gescoord werden). De thuisploeg was de kluts nu helemaal kwijt en een ontketende Vernooy toornde hoog boven de defensie uit en haalde verschroeiend uit! De 2.07m lange Vernooy scoorde 5 van de laatste 8 doelpunten. Hoewel Sporting nog in ondertal kwam te staan, wist Versleeuwen in zijn Panningen toch te scoren en met nog 40 seconden op de klok en bij een 29-28 stand hield Van Leeuwen NeLo in de race en kwam Sporting in balbezit. Met een man minder werd de laatste aanval opgebouwd en 8 seconden voor tijd vond Vernooy opnieuw een gaatje en knalde hij het gelijkspel op het bord. De laatste seconden lukte een duidelijk moegestreden Bevo het niet meer om een aanval op te zetten en Sporting mocht zijn eerste punt in de BNL vieren! De ontlading was groot, want het zag er even heel benard uit. Conclusie is dat NeLo handballend dit niveau zeker aankan, want op verplaatsing en zonder echt goed te spelen een punt uit de brand slepen, belooft veel goeds voor de toekomst en is voor het team een mentale opkikker.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Visé op het programma en moet Het Dommelhof weer kolken om het team naar een volgende stunt te stuwen!
BEVO: Hammerschmidt, Stijweg, Vandenheuvel, Rombouts, Sas, Augustinus (6), Vanberlo, Poot (2), Vangrunsven, Colman, J Vanderbeucken (7/3), N Vanderbeucken, Vandalen, Jordens (2), Jansen (5), Polman (7). 4x 2 minuten.
NELO: Vanleeuwen, Polfliet, Van Sloot, Pastoor (2), Habraken, Versleeuwen (7), Ephrahim (4), Tasevski (3), Vernooy (7), Schroeder, Cnyrim, Vandebeeck, Follon, Marx (3), Lukkesen, Denert (3). 3x 2 minuten.
SR’s: Tanasescu en Kessel

Powered by Blog Grabber