Stadstriathlon Weert 9, 10 en 11 juni 2017

Op 9, 10 en 11 juni vindt de 8e editie van de Stadstriathlon Weert plaats. De Stadstriathlon Weert heeft in 2017 wederom vele verschillende wedstrijden, variërend van recreatief, jeugd en ouder-kind, bedrijvencompetitie…Stadstriathlon Weert 9, 10 en 11 juni 2017

08-06-2017 15:28 – Ingezonden door Redactie

Op 9, 10 en 11 juni vindt de 8e editie van de Stadstriathlon Weert plaats. De Stadstriathlon Weert heeft in 2017 wederom vele verschillende wedstrijden, variërend van recreatief, jeugd en ouder-kind, bedrijvencompetitie tot de ETU European Cup wedstrijden. Ruim 1500 atleten verschijnen aan de start en 400 vrijwilligers staan klaar om er een geweldig evenement van te maken. Er worden ruim 10.000 toeschouwers verwacht, ofwel dit sportieve spektakel wilt u niet missen!
 
Alle parkeerplaatsen en parkeergarages in de binnenstad zijn bereikbaar gedurende dit sportieve  weekend. Je hoeft alleen maar de omleidingsborden te volgen. Voetgangers vanuit Weert-Noord kunnen via de stadsbrug het centrum van Weert bereiken. De stadstriathlon bestaat uit een klaverblad parcours waardoor het perfect te volgen is voor toeschouwers. De finishlocatie is op het Bassin waar een horecaplein is met DJ en live band gedurende de wedstrijd en in de avonduren. De Stadstriathlon biedt een mooi sport- en kijkevenement voor groot en klein.
 
Verkeersmaatregelen
Parkeren
Ook dit jaar zijn alle parkeerplaatsen en parkeergarages in de binnenstad bereikbaar gedurende het weekend. Bovendien kunt u op zondag gratis gebruik maken van de parkeerplaatsen op straat. Voor meer informatie over parkeertarieven en parkeergarages, ga dan naar www.weert.nl/parkeren.
Bereikbaarheid
Vanwege de triathlon zijn gedurende het weekend de Stadsbrug en Sluis 16 afgesloten.
Tevens zal op zondag de Biesterbrug gedeeltelijk worden afgesloten vanwege het loopparcours van de ETU European Cup OD. Weggebruikers uit beide rijrichtingen worden dan ter hoogte van de brug met behulp van verkeersregelaars over één rijbaan geleid.
Het is mogelijk dat de bereikbaarheid tijdens het weekend niet optimaal is, de omleidingsroutes zijn echter duidelijk aangegeven met borden. Zo zal het verkeer uit het noorden en westen via de Ringbaan-West – Parallelweg – Driesveldlaan naar het centrum en de parkeervoorzieningen worden geleid.
Wilt u meer weten over de omleidingsroutes, kijk dan op: http://www.stadstriathlonweert.nl/algemeen/bereikbaarheid
Verkeersregelaars
Er zijn verkeersregelaars aanwezig om u te informeren over de gewenste route of omleidingsroutes. De verkeersregelaars beschikken over voldoende informatie, zo kunnen ze verkeersdeelnemers direct een alternatieve route aanbieden via het scannen van een QR-code of het geven van een alternatieve route op papier.
Informatie nodig?
De organisatie van het evenement is in handen van Stichting Stadstriathlon Weert. Wilt u meer weten of heeft u nog vragen over de Stadstriathlon Weert? Mail dan naar: info@stadstriathlonweert.nl of kijk op: www.stadstriathlonweert.nl Daar vindt u ook een overzicht van alle wedstrijdparcoursen en belangrijke adressen van de Stadstriathlon Weert 2017.
 
Zowel in de aanloop naar het evenement als in het weekend zelf is er een speciaal telefoonnummer beschikbaar gesteld. U kunt bellen met: 085 – 2010240 (lokaal tarief).
Het Stadstriathlon programma
De start is op vrijdag 9 juni met de IRONKIDS run-bike-run. Dit jaar niet alleen voor de middelbare scholieren van Weert en omstreken, de IRONKIDS is voor het eerst uitgebreid met een wedstrijd voor basisschoolleerlingen in de regio Weert. In samenwerking met Punt Welzijn en IRONKIDS worden er, net zoals voor het voortgezet onderwijs, clinics gegeven om kinderen kennis te laten maken met de triathlon sport.
 
Op zaterdag vinden er de gehele dag triathlon wedstrijden plaats. De wedstrijden beginnen om 09.00 uur met de 2e Divisie heren, om 10.30 uur volgt de 2e Divisie dames. De laatste wedstrijd de IRONKIDS ouder-kind en aspiranten start om 18.00 uur.
 
De Stadstriathlon Weert eindigt zondag 11 juni met vanaf 09.00 uur ’s morgens de FORTE jeugd wedstrijden vanaf het strand bij het ‘Blauwe meertje’. ’s Middags om 13.45 uur start de ETU European Cup OD voor dames en om 17.00 uur de ETU European Cup OD voor heren. Voor toeschouwers is een gratis shuttledienst beschikbaar die toeschouwers vanaf het Bassin naar het Blauwe Meertje brengt.
 
Live uitzending
Mocht u niet aanwezig kunnen zijn bij de Stadstriathlon Weert 2017? Bekijk zondag 11 juni dan de live uitzending van de ETU European Cup. De Livestream is te vinden op www.stadstriathlonweert.nl

Powered by Blog Grabber