Stoofschotel van runderlappen met Thaise peper

01 februari 2018 15:08Wat zal februari voor een winter geven? Het is nog niet heel koud geweest, toch kom ik met een stevige pikante rundvleesstoofschotel. Serveer dit gerechten bijv. met aardappels / puree of polenta en een frisse salade van rucola met schilfers Parmezaanse kaas. Voor de carnavalsvierders een lekker stevig biertje. Als je bij dit gerecht een wijntje wil drinken neem dan een volle droge rode wijn. Elke in dit charge volstaat. Succes met de bereiding en laat het u smaken.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 2 theelepels margarine
– 2 grote vleestomaten (grof gehakt)
– 1,5 kg. magere runderlappen (blokjes van 3 cm)
– 400 gr. tomatenpuree uit blik
– 2 dl. droge rode wijn
– 2 teentjes knoflook, geperst  
– 1,5 dl. vleesbouillon
– 2 rode thaise pepers (zonder zaadjes in ringetjes gesneden)
– 125 ml. water
– 2 theelepels mosterd
– 1 grote bruine ui (200 gr. in halve ringen)
– 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:
1. Smelt de margarine in een grote steelpan. Braad het vlees in porties rondom mooi bruin. Bak de knoflook, pepers, mosterd en ui al roerend in dezelfde pan tot de ui zacht is. Doe het vlees terug in de pan, samen met de tomatenstukjes. Braad het al roerend 2 minuten.
2. Voeg de tomatenpuree, rode wijn, vleesbouillon en het water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, laat met deksel op de pan ongeveer anderhalf uur zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is. Roer zo nu en dan.
3. Maak intussen uw aardappelgarnituur en salade. Roer de peterselie als laatste door de rundvleesschotel.

Smakelijk eten. Algo van Grootel, Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid

Powered by Blog Grabber