Succesvol  eerste  Fotofestival in Overpelt

Het fotofestival ‘Lens op de Mens’ werd bij de opening in CC Palethe al in de ochtend bezocht door zo’n 350 gasten. Hier werden onder meer de prijswinnaars van dit internationale festival bekend gemaakt….Succesvol  eerste  Fotofestival in Overpelt

24-06-2017 11:58 – Ingezonden door Redactie

Het fotofestival ‘Lens op de Mens’ werd bij de opening in CC Palethe al in de ochtend bezocht door zo’n 350 gasten. Hier werden onder meer de prijswinnaars van dit internationale festival bekend gemaakt.  Onder de professionele fotografen ging het goud naar Sadegh Souri uit Iran, het zilver naar de Overpeltse Anna Ajtner en Jania Góra uit Polen en het brons kreeg Ken Pimontel uit Kessel. Ook voor de amateurfotografen werden prijzen toegekend. Hier ging het goud naar Marc Apers uit Kontich, zilver won Marjolein de Rooij uit Lommel en brons was voor Brigitte Van de Voorde uit Ternat. Na deze happening kon ieder die dat wilde het fotoparcours  van ongeveer 2,5 km volgen waar meer dan 500 foto’s, geplaatst op zuilen doorheen het centrum van Overpelt , te bewonderen waren.  Ook op diverse binnen locaties zoals Dienstencentrum Pelle Melle, het Mariaziekenhuis, CC Palethe en zwembad Dommelslag waren foto’s tentoongesteld.  In de namiddag waren er op de Grote Markt diverse activiteiten zoals een stand met lachspiegels waar ieder een grappige selfie kon maken. In het kader van dit festival worden jonge fotografen tussen 12 en 18 jaar gezocht die een gekke, rare of mooie foto van zichzelf willen maken. Die foto’s komen dan letterlijk in een etalage. Insturen kan tot 31 juli. Verder waren er op de grote markt een cartoontekenaar en een aantal live optredens van onder meer de bigband ‘The Jazzoline Orchestra’  uit Peer met de voortreffelijke Overpeltse zangeres Jolien Thijs. De tentoonstellingen en het parcours kunnen nog tot eind augustus bezocht worden. Voor meer info: www.fotofestivaloverpelt.be

Powered by Blog Grabber