Theatervoorstelling daagt jongeren uit over geldzaken na te denken

PlayBack voorstelling Rijk over geld en imago, vier voorstellingen van 7 t/m 21 juni op de Philips van HorneTheatervoorstelling daagt jongeren uit over geldzaken na te denken

06-06-2017 08:40 – Ingezonden door Redactie

PlayBack voorstelling Rijk over geld en imago, vier voorstellingen van 7 t/m 21 juni op de Philips van Horne
 
Op diverse data in juni speelt theatergroep PlayBack de voorstelling Rijk, over geld en imago. Deze voorstellingen worden mogelijk gemaakt door Rabobank Weerterland en Cranendonck. Het Nibud meldt dat jongeren financieel teveel gepamperd worden door hun ouders.  Een op de vijf jongeren heeft het thuis financieel moeilijk. Leren jongeren nog wel met geld omgaan? Met de voorstelling Rijk maakt theatergroep PlayBack leerlingen van het voortgezet onderwijs bewust van hun omgang met geld.
Kelsey staat bij een fastfoodtent met vriendin Jamie. Jamie heeft geen geld maar durft dit niet tegen Kelsey te zeggen. Ondertussen pusht Kelsey haar een hamburgermenu te nemen. Uiteindelijk leent Kelsey het van Jamie tegen haar zin. De vriendinnen zijn personages  in de voorstelling Rijk. ‘Wat doe je in zo’n situatie?’ vraagt PlayBack aan de scholieren. ‘Leen je het geld? Lieg je wel eens over geld?’ De scholieren worden uitgenodigd op de spelvloer en geven de personages tips om beter met de situatie om te gaan.
 
Waarom Rijk
Als jongeren naar de middelbare school gaan wordt geld steeds belangrijker. Om vrienden te trakteren, een eigen lunch te kopen in de supermarkt en je imago af en toe te upgraden met kleren en hippe gadgets. Rijk gaat over vijf jongeren uit verschillende gezinssituaties. De een koopt wekelijks een nieuwe outfit, de ander moet sparen voor sportschoenen. Wat te doen als je telefoon stuk is en je bent blut? Is het iets om je voor te schamen als je niet het goede merk draagt? Rijk laat zien hoe financiële verschillen je positie in de groep bepalen. En hoe wel of geen geld hebben je imago positief of negatief kan beïnvloeden.
Over PlayBack
Theatergroep PlayBack maakt 750 keer per jaar herkenbaar, interactief en educatief theater voor jongeren van 12-18 jaar, hun ouders, docenten en professionals. Zo brengt PlayBack de dialoog op gang over maatschappelijke thema’s als alcoholmisbruik, (online) pesten, seksualiteit en geld. PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’: scènes worden opnieuw gespeeld door het betrokken publiek.  

Powered by Blog Grabber