Time-Out in de Molenstraat

Eigenlijk is de Molenstraat in Hamont een zeer rustige straat. Je zou als toevallig voorbijrijdende fietser of wandelaar dan ook niet direct verwachten dat zich hier een gezellig terras, brasserie en  restaurant…Time-Out in de Molenstraat

04-06-2017 11:52 – Ingezonden door Redactie

Eigenlijk is de Molenstraat in Hamont een zeer rustige straat. Je zou als toevallig voorbijrijdende fietser of wandelaar dan ook niet direct verwachten dat zich hier een gezellig terras, brasserie en  restaurant met de heerlijkste seizoengerechten huisvest. Toch is het zo. Hamontenaren weten waarschijnlijk wel beter.  Ilse en Piet hebben reeds 23 jaar hun hart en ziel gestoken in deze prachtige en sfeervolle horecazaak die alsmaar drukker bezocht wordt. Mensen willen nu eenmaal kwaliteit voor hun geld en dat krijgen ze hier maar toch voor een redelijke prijs. “Wij trachten voor alles toch iets extra’s te bieden” zegt Ilse. “Bij een lekkere koffie hoort iets meer bij. Als je een gewone koffie wilt drinken kan je dat net zo goed thuis doen. Wij bieden de mensen iets extra’s want daarvoor ga je toch buitenshuis iets drinken. Dat voeren wij door in heel ons aanbod en je merkt dat klanten zoiets waarderen”. Zo kan je het hele jaar door genieten van de diverse seizoen gerelateerde gerechten. Op dit moment is de aspergetijd de topper maar straks komen er dan weer de mosselen en later in het jaar het wildseizoen. Hun menu wordt telkens aangepast aan de tijd van het jaar. Zoveel als mogelijk worden de ingrediënten aangeschaft in Hamont zelf. Denk hierbij maar aan de asperges, de aardbeien. Verser dan dit kan je ze niet vinden. Bij restaurants die hun verse producten van een groothandel betrekken zal er altijd minstens een of twee dagen tussen zitten. Ilse koopt haar asperges bijvoorbeeld bij  de aspergeboer in Hamont en die krijg je diezelfde dag nog op het bord. Waar mensen tevreden zijn komen ze terug. Dat blijkt ook hier het geval. Ilse: “We vragen onze klanten dringend om zoveel als mogelijk voor het restaurant tijdig te reserveren. Het is altijd zo zonde en frustrerend als mensen in je zaak komen, van plan zijn te komen eten en dan te moeten horen dat alles vol zit terwijl je bij een telefoontje soms kan afspreken om bijvoorbeeld een uurtje vroeger of later te komen”.  De keuken van de Time-Out is doorlopend open. Zowel voor een diner als voor een heerlijke lunch kan je hier steeds terecht. Ook vanuit het bejaardenhuis vinden veel mensen en hun begeleiders hun weg naar hier want het is op loopafstand bereikbaar. Piet en Ilse bedenken regelmatig nieuwe impulsen zoals hun Gin-specialiteit met zes verschillende Gins gebracht in eigen goed gepresenteerde garnituren. Ook voor een lekker ijsje kan je hier terecht. Uiteraard als nagerecht maar ook voor een ‘gewone’ ijscoupe. Alle ijscoupes zijn verkrijgbaar in een suikervrije versie waardoor ook diabetici of mensen die het wat calorie-armer willen doen toch kunnen genieten van een lekkere ijs. Maar er is meer. De Time-Out beschikt over een ruime feestzaal waar allerlei feesten gehouden kunnen worden zoals bruiloften, verjaardagsfeesten, communies,… De klant kan zelf bepalen wat hij wilt. Enkel een drankje en een hapje of een uitgebreid buffet, groot of klein, alles kan geregeld worden. Ook voor bedrijven is dit een unieke locatie om een vergadering te organiseren inclusief een lunch of diner of catering. Alles is bespreekbaar.  Er is een beamer en een projectiescherm aanwezig. Ook is er overal gratis wifi. Tot slot valt nog te melden dat Ilse en Piet op zoek zijn naar een jongen of meisje vanaf 16 jaar op leercontract.  Telefoon +32 11 642020 Openingsuren: maandag vanaf 11.30u, dinsdag en woensdag gesloten, donderdag, vrijdag en zondag vanaf 11.30u en op zaterdag vanaf 15.30u. www.time-out-hamont.be  Email: info@time-out-Hamont.be

Powered by Blog Grabber