Trotse Jos klaar voor HandbikeBattle

Jos Keersmaekers, geen onbekende in het Weerter land, is er klaar voor zijn ultieme droom te verwezenlijken. Dankzij de gulle bijdrages die hij ontving tijdens de campagne ‘Jos op weg’ heeft hij de sportieve…Trotse Jos klaar voor HandbikeBattle

14-06-2017 09:01 – Ingezonden door Redactie

Jos Keersmaekers, geen onbekende in het Weerter land, is er klaar voor zijn ultieme droom te verwezenlijken. Dankzij de gulle bijdrages die hij ontving tijdens de campagne ‘Jos op weg’ heeft hij de sportieve handbike die hij nodig had voor de HandbikeBattle kunnen aanschaffen. Jos is enorm dankbaar voor de vele hulp die hij van veel mensen en bedrijven mocht krijgen en nodigt iedereen van harte uit aanwezig te zijn bij de speciaal daarvoor georganiseerde dankavond.

Jos Keersmaekers heeft al jaren een droom. Een deelname aan de jaarlijkse HandbikeBattle. Een team Weertenaren had de krachten gebundeld en is een campagne gestart om Jos te helpen.

Jos leeft al ruim 22 jaar met een dwarslaesie. Ondanks dat hij met zijn fysieke gesteldheid in het dagelijks leven goed weet om te gaan blijft elke inspanning, groot of klein, een enorme uitdaging. Nu heeft hij zich ten doel gesteld tenminste één keer de immense Kaunertaler gletscher in Tirol te trotseren. Op 22 juni 2017 neemt hij deel aan de jaarlijkse HandbikeBattle met Adelante on Wheels, het team van revalidatiecentrum Adelante uit Hoensbroek. Handbiken is een sport die onder andere wordt beoefend door personen met een motorische beperking. Hierbij beweegt men zich voort in een handbike, een speciaal soort fiets waarvan de ‘pedalen’ (meestal) gelijkmatig worden voortbewogen door de armen. Voor zijn deelname aan de HandbikeBattle en de training die hieraan voorafgaat behoorde Jos een eigen handbike aan te schaffen. Dankzij de campagne ‘Jos op Weg’ is de hiervoor benodigde 10.000 euro bijeengehaald.

Op zaterdag 17 juni vertrekt Jos naar Oostenrijk om de uitdaging van het Kaunertal aan te gaan. Geïnteresseerden zijn van harte welkom aanwezig te zijn bij het uitzwaaimoment om 17.00 uur op de Markt, waarbij ook het uiteindelijk opgehaalde bedrag formeel bekendgemaakt wordt.

Om alle sponsoren, groot en klein, te bedanken voor hun gulle bijdrage is een speciale dankavond georganiseerd. Op maandag 26 juni is iedereen van harte welkom de verhalen van Jos te horen en zien bij De Soos (Markt 9, Weert), tevens een van de sponsoren. Om 20.00 uur heft Jos graag het glas met eenieder die bijdroeg aan het verwezenlijken van zijn droom.

Meer informatie en de laatste tussenstand van donaties is te vinden op www.josopweg.nl.

Powered by Blog Grabber