Tweede Pinksterdag volop bedrijvigheid in Eynderhoof

Maandag 5 juni 2de Pinksterdag: Vele ambachten in bedrijf. Op deze maandag zien we in museum Eynderhoof veel bijzondere ambachtslieden aan het werk. Er zijn deze dag demonstraties van de smid, de houtbewerkers,…Tweede Pinksterdag volop bedrijvigheid in Eynderhoof

04-06-2017 11:51 – Ingezonden door Redactie

Maandag 5 juni 2de Pinksterdag: Vele ambachten in bedrijf. Op deze maandag zien we in museum Eynderhoof veel bijzondere ambachtslieden aan het werk. Er zijn deze dag demonstraties van de smid, de houtbewerkers, de vlechters en houtzagers. In de zagerij “Bi-j Maantje “ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.
Bakkers bakken in het bakhuis op ambachtelijke wijze vlaaien en de bekende Eynderhoof knapkoek Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof. Er worden demonstraties gegeven door onze pottenbakkers en houtbewerkers. De imkers gaan deze dag met u wandelen in de Peelvennen (Schoorkuilen, Sarsven en de Banen) o.l.v. de natuurgids Lei Reemers.  Deze mooie natuurwandeling start om 15:00 uur en vooraf aanmelden wordt gevraagd. (Vertrek vanuit Eynderhoof om 14.45 en aanmelden via 06-51277481 Cor Veldpaus).
U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in eigen bakhuis. De muziek is vandaag van de Mondharmonica club. Het museum is op 5 juni open van 13.00  tot  17.00 uur.

Powered by Blog Grabber