Varkenshaas met salie en spek omwikkeld

12 oktober 2018 10:46Wat vliegt de tijd het eerste jaar van het “Geheim van de Chef” is een feit. Hoop dat alle lezers hebben kunnen genieten van de recepten in HAC Weekblad. In oktober krijgen we allemaal weer het herfstgevoel terug, vandaar een stevig hoofdgerecht deze maand. Varkenshaas met spek, een beproefde combinatie. De salie geeft een pittige en aromatische draai aan het vlees. De romige mosterdsaus met bieslook maakt het helemaal af. Serveer de saus apart in een kleine saucière. Dit gerecht zal op iedere bord een topper zijn. Succes met de bereiding en veel kookplezier gewenst. Heeft u een “Geheim van de Chef” gemist? Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.

INGREDIËNTEN: voor 4 personen
4 stuks varkenshaasjes
12 plakken gerookte spek
½ bosje salie
bindtouw
zout en peper
40 gram boter voor te bakken
250 gram najaarsgroenten
(zoals witlof, knolselderij, kastanjechampignons, spruitjes)
1½ dl Hollandaise saus
12 gram mosterd met pitjes
8 gram bieslook
½ bakje cress

BEREIDINGSWIJZE:
Leg de plakken spek op een snijplank en beleg deze vervolgens met wat salieblaadjes.
Kruid de varkenshaas met peper en wat zout, rol de varkenshaas op in het spek met de salie. Bind ze op met touw en bak ze in de boter aan en laat ze op klein vuur garen door regelmatig te draaien. Blancheer de groenten om beurten in gezouten water en roerbak ze kort voor gebruik. Verwarm de Hollandaise saus en snijd de bieslook. Voeg de mosterd en de bieslook toe. Haal de varkenshaas uit de pan en verwijder de touwtjes.
Verdeel de groenten in het midden van het bord, snijd de varkenshaas in twee en leg op de groeten. Garneer met wat cress en serveer de saus apart.

Smakelijk eten

Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid

Powered by Blog Grabber