Virtuose gitariste in theaterboerderij Boeket

Je zult haar niet in de Nederlandse top 40 vinden, niet in grote theaters, maar Edith Leerkes, de muzikale compagnon van Herman van Veen,  kiest bewust voor intieme theatertjes om haar liedjes te laten…Virtuose gitariste in theaterboerderij Boeket

22-06-2017 15:18 – Ingezonden door Redactie

Je zult haar niet in de Nederlandse top 40 vinden, niet in grote theaters, maar Edith Leerkes, de muzikale compagnon van Herman van Veen,  kiest bewust voor intieme theatertjes om haar liedjes te laten landen in een gemoedelijke sfeer, kleine teksten die groots klinken en een adembenemend gitaarspel.
Liedjes gaat over vriendschap, keuzes, versleten en nieuwe liefdes, over moeder zijn en ouders missen. In tekst geflankeerd door dichteressen Judith Herzberg en Selma Meerbaum Eisinger, in muziek door zoon Marnix Dorrestein.
Een gastoptreden in een galavoorstelling van Herman van Veen werd het begin van een samenwerking die er toe leidde dat zij overstapte van klassieke concertzalen naar het theater. Twintig jaar spelen zij nu samen. In al die jaren is Edith meer en meer gaan zingen en door Herman aangemoedigd begon zij ook haar eigen muziek en teksten te schrijven. mLiedjes is een voorstelling voor iedereen die oog en oor heeft voor kwaliteit.
Edith Leerkens treedt op in Theaterboerderij Boeket, Rosselsweg 3, Nederweert op zondag 25 juni om 15.00 uur, entree € 12,50. Reserveren via www.theaterboerderijboeket.nl.

Powered by Blog Grabber