Vl@s Noord-Limburg op reis in Slovenië

Elk jaar maakt Vl@s Noord-Limburg een meerdaagse reis. Op 27 mei vertrokken ze naar Slovenië met de autocar, ook dit jaar was Carolus hun vaste begeleider.  De eerste dag werd een bezoek gebracht aan Ljubljana…Vl@s Noord-Limburg op reis in Slovenië

18-06-2017 12:38 – Ingezonden door Redactie

Elk jaar maakt Vl@s Noord-Limburg een meerdaagse reis. Op 27 mei vertrokken ze naar Slovenië met de autocar, ook dit jaar was Carolus hun vaste begeleider.  De eerste dag werd een bezoek gebracht aan Ljubljana (uitgesproken door de Slovenen als Lublana) de hoofdstad van Slovenië. We bereikten die stad via de beroemde Karawanken tunnel . Na een bezoek aan het enorme grottencomplex van Postojna werden we in Izola hartelijk ontvangen in het “ San Simon Hotel Resort “. Een bezoek aan de steden Koper, Piran en Izola  geven een idee van de kuststreek Primorska. Het zeer goede weer was ook dit jaar weer van de partij. Tijdens een boottocht naar Portoroz met onderweg een vismaaltijd op het schip, was er de mogelijkheid om in de Adriatische zee te zwemmen, de boot stopte en er waren toch een 6 tal durvers die in het diepe, zoute zeewater een duik waagden . Na een korte  pauze werd terug naar “ huis “ gevaren. Een bezoek aan Venetië was het hoogtepunt van deze reis. Vroeg opstaan en genieten van deze toch wel bijzondere stad. Het San Marco plein was overvol met toeristen. Smalle steegjes en kleine pleintjes kenmerken Venetië. Onze reisgids Marion slaagde er toch in om de groep veel informatie te geven, en we zijn niemand kwijtgeraakt in de enorme drukte. Met dank aan de vele helpende handen die onze wat minder mobiele vrienden over al de trapjes hielpen om toch niets te missen van deze stad. Na een bezoek aan Bled, in de Julische Alpen , een wintersport centrum, zijn we terug richting huiswaarts getrokken.  Het was, zoals elk jaar, een fantastische reis met alleen maar mooie herinneringen.
 
Foto  onze groep onder de Rialto brug van Venetië. Ze is gemanipuleerd, want onder de brug is er water en geen vloer.
 

Powered by Blog Grabber