‘We pakken bewust flink uit’

Na een week flink klussen en een maandenlange voorbereiding wordt zaterdag op sportpark De Romrijten in Maarheeze de eerste editie van het Escape Outdoor Festival gehouden.‘We pakken bewust flink uit’

15-06-2017 15:29 – Ingezonden door Roy de Leijer

Na een week flink klussen en een maandenlange voorbereiding wordt zaterdag op sportpark De Romrijten in Maarheeze de eerste editie van het Escape Outdoor Festival gehouden.

Een grote hoeveelheid vrachtwagenladingen, met onder meer steigermateriaal, pallets en autowrakken, werd de afgelopen dagen gelost op sportpark De Romrijten in Maarheeze. Een bouwploeg begon daar maandagochtend met het inrichten en aankleden van het festivalterrein van Escape Outdoor.
Liefhebbers van dancemuziek, niet alleen jongeren, maar ook dertigers en veertigers, kunnen zich hier zaterdag uitleven met drie verschillende podia en vele muziekstijlen, waaronder retro classic en mixed styles. Het centrale thema van het festival is ‘escape reality’.
“We pakken bewust flink uit. Een eerste indruk kun je namelijk maar een keer maken. Die moet goed zijn, want we hebben de ambitie om meerdere jaren een festival te houden”, zegt Mark Smulders uit Maarheeze. Samen met Brahim Zimmermann uit Budel en Bennie Coenen uit Weert nam hij het initiatief voor het Escape Outdoor Festival. Smulders: “We weten uit eigen ervaring waar dance- en festivalliefhebbers naar op zoek zijn.”

Op de oude handbalvelden van het Maarheezer sportpark zijn de afgelopen dagen drie thematische area’s verrezen: een tien meter hoog kasteel, een autosloperij en een jungle.
Een professionele steigerbouwer heeft het eerste gedeelte van het VIP-deck, de autosloperij en het kasteel geplaatst. Het kasteel, dat behalve steigermateriaal uit zevenhonderd houten pallets is opgebouwd, wordt door een professionele graffitispuiter onder handen genomen. Smulders geeft aan dat de bouwploeg goed op schema ligt. “De deadline ligt op vrijdagavond, dan moet alles klaar zijn”, aldus de Maarheezenaar.

De sfeer tijdens het festival wordt onder meer versterkt door diverse (dance)acts. Verder is er plek voor een groot overdekt VIP-deck, dat zo goed als uitverkocht is. Festivalgangers kunnen zich niet alleen uitleven op de muziek, maar bijvoorbeeld ook paintballen of een bezoek brengen aan een mobiele escaperoom. Smulders: “Die hebben we zelf ontwikkeld. Als de escaperoom aanslaat dan willen we deze ook bij andere festivals in gaan zetten.”

Verdeeld over de verschillende area’s is het zaterdag een komen en gaan van dj’s op sportpark De Romrijten. Er wordt onder meer gedraaid door lokale dj’s, opkomende talenten, maar ook door bekende namen, waaronder The Darkraver, Vince, Genius, Nowaxx en Francois. De dancemuziek die aan bod komt, loopt uiteen van house en renb tot de hardere muziekstijlen en alles wat daar tussenin zit, zoals deephouse en freestyle.

Smulders verwacht dat minimaal duizend danceliefhebbers de gang naar het tentloze festivalterrein zullen maken. “Bij mooi weer worden dit er waarschijnlijk meer”, zegt de Maarheezenaar, “maar daar heb ik zelf geen invloed op. Waarom zou ik me hier dan druk over maken?”
De meeste bezoekers komen naar verwachting uit de gemeente Cranendonck en de omliggende dorpen. Smulders: “Daarnaast richten we ons op de regio.”

De eerste editie van Escape Outdoor – Escape Reality vindt plaats op zaterdag 17 juni van 13.00 tot 01.00 uur. Sportpark De Romrijten ligt aan de Philipsweg in Maarheeze. De entree aan de dagkassa bedraagt 30,- euro.

Powered by Blog Grabber