Week van de Dementie 2017

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Wereldwijd wordt er dan aandacht gevraagd voor de ziekte van AlzheimerWeek van de Dementie 2017

13-09-2017 15:46 – Ingezonden door Redactie

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Wereldwijd wordt er dan aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer.
Bibliotheek De Kempen heeft in haar vestigingen tijdens de Week van de Dementie (maandag 18 t/m zondag 24 september) een mooi programma rond dit thema in elkaar gestoken. Hierop zijn leden en niet-leden  van harte welkom.

Op dinsdag 19 september om 19.30 uur brengt toneelgezelschap Koffie Verkeerd uit Waalre het stuk “Het gebroken licht van Troost”. Die voorstelling schetst een beeld van de  mantelzorg voor een dementerende (schoon-)vader en echtgenoot.  Voorafgaand geeft Alzheimer Nederland een korte lezing.
In de pauze is er gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie of thee, de collectie van de dementheek van bibliotheek De Kempen en de herinneringskoffers te bekijken. Na de voorstelling zijn er deskundigen aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.
De toegang is gratis; ook voor niet-leden van bibliotheek De Kempen. In verband met de beschikbare ruimte graag vooraf aanmelden bij de balie van de bibliotheken van Cranendonck, telefonisch (085-7733283) of per mail  budel@bibliotheekdekempen.nl.
Meer informatie over de dementheek, de herinneringskoffers en het volledige programma van bibliotheek De Kempen tijdens de week van de dementie is te vinden op:  www.bibliotheekdekempen.nl

Powered by Blog Grabber