Wonderlijk lekkere proevertjesfietstocht

Op zondag 11 juni organiseert Pasar Hamont-Achel in het kader van ‘Wonderlijk Lekker Limburg’ in samenwerking met, en ten voordele van ‘De Zonnewijzer’, een fietstocht van een kleine 30 km. De Zonnewijzer…Wonderlijk lekkere proevertjesfietstocht

06-06-2017 08:49 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 11 juni organiseert Pasar Hamont-Achel in het kader van ‘Wonderlijk Lekker Limburg’ in samenwerking met, en ten voordele van ‘De Zonnewijzer’, een fietstocht van een kleine 30 km. De Zonnewijzer is de naam van de vrijwilligersvereniging welke instaat voor het plannen en uitvoeren van leuke activiteiten voor de bewoners van woonzorgcentrum ‘Aan de Beverdijk’. Tijdens deze fietstocht zijn er een achttal haltes voorzien op plaatsen waar je een lekker streekproduct kan proeven. Je kan in totaal 10 keer genieten van een proevertje, gaande van Trappist over kaas en honing tot heerlijke aspergegerechtjes. Ontdekt ze allemaal tijdens onze Wonderlijk Lekkere Proevertjesfietstocht! De prachtige Napoleonsmolen in Hamont vormt eveneens het decor voor enkele lekkere streekproducten. Natuurlijk kun je deze molen die dag ook bezichtigen evenals een kleine familiale bouwerij.
Het loont zeker ook de moeite om na je rit even uit te rusten in het cafetaria van het woonzorgcentrum. Onder het genot van een lekker drankje bij een frietje of een stukje vlaai kan je er luisteren naar de muziekkapel van Pasar. Deze muziekvrienden komen uit alle windstreken van België en hebben een passie voor kamperen en voor muziek maken. Je hoeft dus zeker niet direct naar huis. Op zaterdagavond, voorafgaand aan de fietstocht, concerteren zij vanaf 19.00 uur aan Het Mulke. Dit is volledig gratis en zeker de moeite waard voor alle liefhebbers van blaasmuziek. Een stoeltje meebrengen is waarschijnlijk een goed idee.
Voor de fietstocht kan je op zondag inschrijven tussen 10.00 en 14.30 uur aan het Woonzorgcentrum ‘Aan de Beverdijk’, Beverbekerdijk 7 te Hamont-Achel. De trip is een kleine dertig km lang. Het kost € 7 p/p om mee te doen. Leden van Pasar betalen € 6. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee.
Meer info op www.pasar.be/hamont-achel of www.pasar.be/blazendekampeerders.

Powered by Blog Grabber