30ste Tour d’Asperges een succes

Zaterdag 13 mei werd de 30e Tour d’Asperges verreden. De weergoden hielpen een handje en na een tocht zonder valpartijen of lekke banden bleek een ieder content. In totaal namen 125 fietsers en twintig…30ste Tour d’Asperges een succes

21-05-2017 08:48 – Ingezonden door Redactie – Foto’s DeMeus

Zaterdag 13 mei werd de 30e Tour d’Asperges verreden. De weergoden hielpen een handje en na een tocht zonder valpartijen of lekke banden bleek een ieder content. In totaal namen 125 fietsers en twintig begeleiders deel aan deze jaarlijks terugkerende toertocht. Sinds enkele jaren bestaat het peloton uit bedrijventeams die zorgdragen voor financiële ondersteuning van een goed doel gericht op kinderen. Onder leiding van organisator Louis van de Waarsenburg uit Budel vertrok het peloton vanuit Golden Tulip Jagershorst in Leende met voorin Joop Zoetemelk, Gerben Karstens, Adrie van der Poel, Gerard Koel en Steven Rooks en diverse Captains of Industry. De medische begeleiding was in handen van Sportcardioloog dr. Jan Hoogsteen. Veiligheid staat altijd hoog in het vaandel bij deze toertocht. De ondersteuning van de motoragent en zes gecertificeerde motorbegeleiders is absoluut een noodzakelijkheid om de deelnemers veilig over de Brabantse en Noord-Limburgse wegen te laten fietsen. De route van honderd kilometer ging dit jaar van Leende naar Leenderstrijp, Soerendonk, Budel, Weert, Maarheeze, Hugten, Someren-Heide naar Someren waar na 40 kilometer de eerste stop was bij de Hoijse Hoeve voor koffie met appelgebak. Ook de uitreiking van de Grinta’s door Marga Vermue, Burgemeester van Budel vond daar plaats. De door de Stichting Charity to Children ter beschikking gestelde Grinta’s gingen naar Jan Albers (CEO Koninklijke Ten Cate/ voorzitter van de Raad van Commissarissen van PSV), prof. dr. Gerrit Jan van der Kolk (CEO Ionbond Group) en Rogér Rassin (Executive Chef Amstel Hotel). Louis van de Waarsenburg Headhunter CTC Management Consultants en organisator van alle dertig Tour d’Asperges kreeg dit jubileumjaar ook een beeldje. De rit werd vervolgd naar Someren-Eind, Neerkant, Liessel, Ommel, Asten. Na ongeveer tachtig kilometer fietsen werden de deelnemers bij de ingang van Ristorante Innesto feestelijk binnengehaald door Sambaband Los Zandtos uit Maarheeze. Het team van Patron Frank Smeijers serveerde twee amuses uit vergezeld van een heerlijk glas Chardonnay. Het vervolg van de rit vanuit Asten ging naar Lierop, Heeze, Sterksel en de finish na honderd kilometer bij Golden Tulip Jagershorst te Leende. De gemiddelde snelheid was 27 kilometer per uur. “Niet te hard want ze moeten nog kunnen praten”, zei Louis. “Het leuke van fietsen is dat iedereen in een wielerpak gelijk is en dat praat ook wat makkelijker”. Na het uitzweten, wat bier en bitterballen en een verfrissende douche was een ieder gereed voor het vijfgangen Walking Dinner, wat bereid was door Marcel Kleuskens, Chef-kok Golden Tulip Jagershorst en Rogér Rassin, Executive chef Amstel Hotel/La Rive uit Amsterdam. Luc Kusters, Chef-kok Bolenius uit Amsterdam, hielp ook nog een handje mee in de keuken. Het goede doel dit jaar was de Stichting Spieren voor Spieren. Organisator Louis van de Waarsenburg overhandigde een cheque van € 33.333,- aan Toon Gerbrands, Directeur van PSV en bestuurslid van de Stichting Spieren voor Spieren. De Tour d’Asperges was wederom een zeer geslaagd evenement en zoals reeds tientallen jaren, voor herhaling vatbaar!

Powered by Blog Grabber