Aan de slag met de textielgroep

Het is weer bijna mei en dat betekende vroeger dat er in de dorpen een Meiboom geplaatst; een teken van “ nieuw leven “.  Ook op Eynderhoof staat weer een Meiboom die midden in het openluchtmuseum staat…Aan de slag met de textielgroep

25-04-2017 08:42 – Ingezonden door Redactie

Het is weer bijna mei en dat betekende vroeger dat er in de dorpen een Meiboom geplaatst; een teken van “ nieuw leven “.  Ook op Eynderhoof staat weer een Meiboom die midden in het openluchtmuseum staat te pronken. Maar hij moet wel nog verder versierd worden en daar is de hulp van de jeugd bij nodig!

Op deze woensdagmiddag worden versieringen gemaakt voor de meiboom. Bloemen van papier, linten knippen en andere creatieve ideeen mogen worden ingebracht. Natuurlijk kunnen de kinderen ook andere leuke textiel spulletjes maken, zoals armbandjes, weven of werken met de breivork.
Voor de allerkleinsten wordt een poppenkast spel gespeeld en kan het kabouterpad  gelopen worden.  Alles onder leiding van ervaren kindergidsen en de textielgroep die daarbij oude liedjes zingen of een versje opzeggen.

Verder komt de valkenier Evelien naar Eynderhoof. Samen met haar woestijnvalk Meeko en een mooie jonge steenuil. Spannend maar toch leuk om beide roofvogels te zien en kinderen met veel lef mogen een van de dieren misschien wel even op de arm te hebben. Weer genoeg te doen en te beleven op Eynderhoof.  Een aanrader voor een middagje uit, maar ook voor een schoolaktiviteit of familieuitje. Dat kan ook altijd buiten openingstijden geregeld worden. Bekijk hiervoor de mogelijkheden op onze website www.eynderhoof.nl

Powered by Blog Grabber