Achel VV verslaat SV Herkol in doelpuntrijk duel

ACHEL – De slotmatch van het seizoen bracht dan dankzij een overwinning tegen de buren van Herkol toch eindelijk de wiskundige zekerheid over een verlengd verblijf in 1ste provinciale. Groen-wit morste zelf met de kansen, kwam tegen een trefzeker Herkol tot 3x toe op achterstand maar onder meer dankzij een uitstekende Jan Smolders, die duidelijk niet van plan was om met een nederlaag afscheid te nemen, trok groen-wit de scheve situatie recht en hield de 3 kostbare punten op de Siggert.

Al na amper 5 seconden nam Florin Theuwis de bal perfect op de borst mee en verscheen voor Herkoldoelman Franken maar zijn vizier stond nog niet goed afgesteld. De bezoekers daarentegen waren een stuk efficiënter. De mee opgerukte Bormans schilderde de bal perfect op het hoofd van Vanbeuren en tegen diens kopbal had Maarten Brecko geen verhaal (3’ 0-1). Groen-wit ging op zoek naar de gelijkmaker en wanneer de Herkoldoelman onvoldoende bij een voorzet van Niels Vandebroek kon, was Florin Theuwis er als de kippen bij om de afvallende bal tegen de touwen te duwen (25’ 1-1). Nauwelijks 2 minuten later kon groen-wit echter opnieuw achtervolgen toen Kevin Janssen een vrijschop onhoudbaar in de winkelhaak ramde (27’ 1-2). Opnieuw kwam de thuisploeg snel langszij. Een mooie indraaiende vrije trap van Glen Huibers werd door de inlopende Jan Smolders binnengekopt (33’ 2-2). Groen-wit zette door, knutselde enkele knappe aanvallen in elkaar maar de kansen die hier uit voortvloeiden, werden vooralsnog vakkundig de nek omgewrongen. Om dan vlak voor de koffie het spreekwoordelijke deksel op de neus te krijgen: Sander Plessers mocht aanleggen vanop de rechthoek en de vingertoppen van doelman Brecko konden niet verhinderen dat de thuisploeg met een achterstand ging rusten (42’ 2-3).

Tien minuten had groen-wit na de pauze nodig om de stand terug in evenwicht te brengen. Een knappe actie van Jonas Van Der Wiel lanceerde Florin Theuwis op rechts en diens voorzet werd – na een onbaatzuchtig overstapje van Jan Smolders – door de goedgevolgde Glen Huibers beheerst langs de paal binnengeschoven (56’ 3-3). Het verdiende winnende doelpunt kwam er twintig minuten voor tijd na een trekfout op Niels Vandebroek. De daaropvolgende strafschop werd nog gepareerd door de bezoekende doelman maar de afscheidnemende Jan Smolders kroonde zich tot matchwinnaar door de rebound tegen de netten te trappen (70’ 4-3).

Epiloog:

Voor aanvang van de wedstrijd werd  de afscheidnemende Jan Smolders door de club in de bloemetjes gezet, voor het oog van de talrijk opgekomen supporters, in aanwezigheid van vrouw en kinderen. Met Jan Smolders verliest groen-wit zonder meer één van de beste spelers die het afgelopen decennium op de Siggert te bewonderen waren. Jan hangt na een mooie voetbalcarrière de schoenen aan de haak.

Na de wedstrijd was het de beurt aan Gert Timmermans. Hij werd beloond voor een sterk seizoen in de Achelse defensie en door de Achelse supportersclub gehuldigd als “Speler van het jaar”. Gert zal ook volgend seizoen voor Achel VV uitkomen….