AHA-Programma ’17-’18 bekendgemaakt

Het nieuwe aha!-seizoen belooft wederom een topper te worden! Film, muziek, lezingen, theater, circus, … het programma van 2017-2018 bevat heel wat culturele hoogtepunten. Schepen van cultuur Rudi Boonen…AHA-Programma ’17-’18 bekendgemaakt

28-04-2017 11:31 – Ingezonden door Redactie

Het nieuwe aha!-seizoen belooft wederom een topper te worden! Film, muziek, lezingen, theater, circus, … het programma van 2017-2018 bevat heel wat culturele hoogtepunten. Schepen van cultuur Rudi Boonen is alvast enthousiast: “Het culturele leven in Hamont-Achel staat ijzersterk. We beschikken niet alleen over een prachtige infrastructuur, maar kunnen ook rekenen op de onvoorwaardelijke inzet van talloze gemotiveerde vrijwilligers en medewerkers. Die combinatie zorgt keer op keer voor een voortreffelijk programma waar we bijzonder trots op zijn.”

Ook burgemeester Theo Schuurmans is fier op het cultureel aanbod in Hamont-Achel: “De investeringen die een aantal jaren geleden gedaan werden in De Posthoorn, Cinema Walburg en het Michielshof blijven ook vandaag nog lonen. Onze goede infrastructuur leent zich perfect voor een sterk uitgebouwd cultureel leven; iets wat de medewerkers van het UiTpunt elk jaar weer weten te realiseren.”

Dat het aha!-programma een krachtig product is, bewijst de stijgende publieksopkomst. De verregaande samenwerking met organisaties en verenigingen uit Hamont-Achel en daarbuiten lijkt hiervoor aan de basis te liggen. “Door te kiezen voor zowel lokaal talent als topproducties uit andere regio’s, brengen we kwaliteitsvolle cultuur op maat van de Hamont-Achelaar”, zegt schepen Boonen. “We blijven inzetten op talent uit onze eigen stad en kijken daarnaast al eens over de (land)grenzen heen.” Enkele uitschieters in het nieuwe programma zijn zonder twijfel Clouseau, Jan Jaap van der Wal, Natalia, 10CC, Het Zesde Metaal, Dimitri Verhulst, Nicholas Arnst… “Naast deze grote namen betreden echter ook verscheidene minder bekende, maar eveneens grote talenten onze podia. Ook zij zijn absoluut de moeite om te ontdekken,” vult schepen Boonen aan.

“De sleutel tot ons sterk aha!-programma is de ondersteuning die we krijgen van een grote, sterke groep vrijwilligers”, zegt Rudi Boonen, “Zonder het vele werk dat zij verrichten zou ons programma absoluut niet mogelijk zijn, een nauwe samenwerking met vrijwilligers gaat hand in hand met het brengen van dergelijk ambitieus programma”.

Wie zich wil aansluiten bij het aha!-vrijwilligersteam kan zich steeds aanmelden bij het UiTpunt Hamont-Achel. Het volledige aha!-programma van 2017-2018 staat online op www.hamont-achel.be/aha. De abonnementenverkoop start op woensdag 7 juni 2017 vanaf 16.00 uur, de losse verkoop op woensdag 14 juni 2017 vanaf 16.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij het UiTpunt Hamont, het UiTpunt Achel of via www.hamont-achel.be/aha.

Powered by Blog Grabber