Als ik aan Neerpelt denk…

In deze maanden verschijnt regelmatig een artikel in HAC-Weekblad waarin een persoon uit ons lezersgebied terugblikt op haar of zijn vroegere woon- of verblijfplaats, nu hij of zij  in het (verre) buitenland…Als ik aan Neerpelt denk…

21-05-2017 09:02 – Ingezonden door Evert Meijs – Foto’s Michiel Thomas

In deze maanden verschijnt regelmatig een artikel in HAC-Weekblad waarin een persoon uit ons lezersgebied terugblikt op haar of zijn vroegere woon- of verblijfplaats, nu hij of zij  in het (verre) buitenland woont. Zo stond er in deze krant al een verhaal van iemand uit Redcliffe in Australië, over Hamont. Daarna volgde Hans van de Zande uit Curaçao, over Budel-Dorplein. Deze week lezen we over Michiel Thomas, die oorspronkelijk uit Neerpelt komt. Hij woont nu in Los Angeles, een grote stad aan de westkust van de Verenigde Staten van Amerika.

‘Eerst woonde ik in Neerpelt, nu in Los Angeles (LA), en ik ben documentairemaker / cameraman van beroep’. Michiel werd in Neerpelt geboren (1986) en de liefde voor ‘zijn’ Noord-Limburgse dorp blijkt nog duidelijk. Vooral de natuur en de rust bekoren hem nog: ‘Neerpelt is een groene plek en thuis ben ik omringd door bossen. Wanneer ik in Neerpelt ben, ga ik regelmatig lopen in het park van Dommelhof. Ik geniet er ook van om langs het kanaal te fietsen. Mijn opa heeft de bomen langs het kanaal jarenlang onderhouden, dus het kanaal heeft ook een sentimentele factor! ‘ Elke keer als Michiel terug is in Neerpelt, geniet hij van de nostalgie die dat met zich meebrengt. Zo vindt hij het altijd leuk om zijn familie, vrienden en oud-leerkrachten weer te ontmoeten. ‘Ook interessant om te zien hoe Neerpelt evolueert. Er is in Neerpelt altijd wel iets te beleven en er worden heel wat evenementen georganiseerd.’

Talentvolle personen
Op de vraag waarover Michiel blij is geweest meegemaakt te hebben, schreef hij:’Ik ben blij dat ik altijd dichtbij huis naar school ben kunnen gaan, zodat het makkelijk was om vrienden te maken en af te spreken met elkaar. Zowel creatief en sportief kon ik heel veel hobby’s vlakbij uitoefenen. Pas tijdens mijn tienerjaren besloot ik om buiten Neerpelt mijn favoriete hobby basketbal verder uit te voeren in Bree’. De dertigjarige is bovendien trots op de talentvolle personen die Neerpelt voortbracht, als Stijn Coninx,
Raf Simons, Wim Vanlessen, Joost Zweegers en Belle Perez. In zijn woonplaats Los Angeles mist hij de gezellige terrasjes, want die zijn daar nauwelijks, ondanks het prachtige weer in die streek. Momenteel is het er ook voorjaar: 23 graden en veel zon. Ook denkt Michiel maar al te graag terug aan een paar enorm lekkere restaurants. ‘Als ik denk aan de lekkere herfstschotels met een trio van wild begin ik al te watertanden. De VS staat bekend voor de hamburgerketens, maar er gaat niets boven een bicky en een frikandel met zoete mayonaise van de frituur!!’

Documentaire over nicht Audrey
Michiel geeft toe dat Neerpelt inmiddels te klein voor hem is geworden. Hij komt er graag, maar voelt zich op zijn dertigste tóch beter in zijn sas in een grootstad als LA. ‘Mijn humeur kan ook afhankelijk zijn van het weer, en daarom zit ik in LA ook beter dan in Neerpelt 😉 .  ‘
Michiel maakte een nieuwe korte documentaire met als titel ‘The American Army Dream’, die op 23 mei vertoond zal gaan worden op het documentaireprogramma ‘4×7’ op Canvas. In deze docu brengt hij een portret van zijn nicht Audrey Franssen uit Overpelt, sinds vorig jaar studente aan een conservatieve militaire school in Pennsylvania, die er van droomt om op een dag deel uit te mogen maken van het Amerikaanse leger.
Op één van de foto’s die Michiel toestuurde, poseert hij bij een groot bord. Hij rijdt daar altijd langs als hij naar de supermarkt gaat, die zeven op zeven dagen 24 uur per dag geopend is. Iets waar hij wel aan moet wennen als hij weer terug is in zijn geboorteland, waar de winkels vaak om 17.00u sluiten en vaak ook op zondag en maandag … Studio City is vlak bij de bekende Universal Studio’s.

Wat wenst onze informant Neerpelt toe? ‘Zorg dat die bruisende cultuur nooit verdwijnt.’
Tenslotte vindt Michiel het leuk om reacties op dit artikel te ontvangen, via e-mail info@michielthomas.com
Met dank aan Michiel, maar ook aan Roy de Leijer, die vanuit de HAC-redactie Michiel naar voren schoof voor dit artikel.

Tekst Evert Meijs
Foto’s Michiel Thomas

Powered by Blog Grabber