André Cardinaal Persoonlijk Kampioen 1e Klasse 2017 Biljartkring Cranendonck

De finalewedstrijden in de eerste klasse werden dit  jaar georganiseerd door B.V. “Van Horne” in café “Quincy” te Budel.  Na een strijd over 5 speelronden met 6 deelnemende finalisten behaalde André Cardinaal…André Cardinaal Persoonlijk Kampioen 1e Klasse 2017 Biljartkring Cranendonck

23-04-2017 14:12 – Ingezonden door Redactie

De finalewedstrijden in de eerste klasse werden dit  jaar georganiseerd door B.V. “Van Horne” in café “Quincy” te Budel.  Na een strijd over 5 speelronden met 6 deelnemende finalisten behaalde André Cardinaal van B.V. “Nooit Volleerd” de titel  “Persoonlijk Kampioen Eerste Klasse 2017”. Na de eerste ronde nam Pierre Brandts de leiding door een uitstekende partij te spelen in 18 beurten op de voet gevolgd door Harrie van Seggelen en Jan Pothoven.  Tijdens de tweede ronde nam Harrie van Seggelen de leiding over omdat hij als enige een totaalscore van 3 punten behaalde. Halverwege de derde ronde moest Jan Pothoven helaas de strijd staken door gezondheidsproblemen, waarna de strijd om het kampioenschap werd voortgezet met 5 spelers. Met nog 4 partijen te spelen steeg de spanning ten top, mede omdat 4 van 5 overgebleven spelers nog kans maakten om de titel voor zich op te eisen.  André Cardinaal slaagde er tijdens de allerlaatste partij in om Harrie van Seggelen te verslaan in 23 beurten waardoor hij samen met Martin Biesmans de lijst aanvoerde met beiden 6 wedstrijdpunten. Pas na enig rekenwerk van de wedstrijdleiding werd duidelijk dat het overall scoringspercentage van André hoger lag dan dat van Martin waardoor André tot kampioen werd uitgeroepen.
Samenvattend was dit dus weer een kampioenswedstrijd die vanaf het begin bol stond van de spanning. De uitslagen staan op de sportpagina’s in de HAC van deze week.

Powered by Blog Grabber