Atelierroute KunstINkijk door de regio Weert

Dit jaar wordt voor de 25e keer de KunstINkijk-atelierroute georganiseerd.  De organisatie, Stichting Kunstcentrum Weert, pakt daarom dit jaar extra uit. Wethouder Gabriels zal de feestelijke KunstINkijk…Atelierroute KunstINkijk door de regio Weert

17-04-2017 15:18 – Ingezonden door Redactie

Dit jaar wordt voor de 25e keer de KunstINkijk-atelierroute georganiseerd.  De organisatie, Stichting Kunstcentrum Weert, pakt daarom dit jaar extra uit. Wethouder Gabriels zal de feestelijke KunstINkijk op Tweede Paasdag (17 april a.s.)  om 10.30 uur openen in de Paterskerk.

Elk jaar weer gaan honderden mensen tijdens Tweede Paasdag al wandelend, fietsend, of per auto, op pad naar de broedplaatsen van de lokale kunst. Zij bezoeken dan in de loop van de dag de ateliers van beeldende kunstenaars. Denk hierbij aan schilders, beeldhouwers, keramisten, fotografen, een video-filmer, ontwerpers, schrijvers, een theatermaker, zelfs een heuse torren-bouwer (je komt er vanzelf achter wat dat is!). Samen vormen de kunstenaars, met de presentatie van veelal nieuw werk, de inmiddels traditionele maar altijd vernieuwende en verrassende KunstINkijk-atelierroute.

Omdat het de 25e keer is dat Stichting Kunstcentrum Weert de route organiseert, zijn extra gast-kunstenaars, werkend in minder gebruikelijke disciplines, zoals sieraden, tassen- en mozaïek-, en mode-design uitgenodigd. Zij zorgen voor nog meer diversiteit. Een van de kunstenaars is Florence Husen uit Budel-Schoot.

Alle 27 deelnemers aan deze KunstINkijk zijn met hun werk vertegenwoordigd op de centrale overzichtstentoonstelling in de Paterskerk. Thema van de expositie is “Kunst en Tijd ”. In een mooi, begeleidend boekje geven de kunstenaars, ieder op eigengereide, beeldende wijze, een intrigerende kijk op hun werkproces.

Deze expositie geeft je een voorproefje waar je alvast jouw licht kan opsteken over wat op de KunstINkijk uitvoerig te zien zal zijn. De expositie is al vanaf 9 april aanstaande te bezichtigen in de Paterskerk. Je ben t/m 19 april van harte welkom van 14.00 tot 17.00 uur.

Met de Paterskerk als centraal punt in dit kunstweb, speelt KunstINkijk zich af op allerlei locaties in en rondom Weert: van Budel tot Roggel, van Boshoven tot Tungelroy. Op veel van deze plekken is “kunst in wording” te zien.

De routekaart met de bezoekadressen van de deelnemers te verkrijgen is bij de Paterskerk op de Biest (vanaf zondag 9 april 14.00 uur), bij het VVV Weert, het Jacob van Horne museum en de Bruna, Rick (Collegeplein en Beekstraat) en op de ateliers van de kunstenaars.

Meer informatie kun je vinden via: www.kunstcentrumweert.nl en https://www.facebook.com/kunstcentrumweert

Powered by Blog Grabber