Badmintonclub Budel 2 zet grote stap richting kampioenschap

Na de 5-3 overwinning vorige week tegen Veghel, mocht BC Budel op woensdag 19 april aantreden tegen BC Eersel 1. Met Rian Kramer als invalster voor de vakantievierende Wilma Joosten speelde de Budelse…Badmintonclub Budel 2 zet grote stap richting kampioenschap

28-04-2017 15:16 – Ingezonden door Redactie

Na de 5-3 overwinning vorige week tegen Veghel, mocht BC Budel op woensdag 19 april aantreden tegen BC Eersel 1. Met Rian Kramer als invalster voor de vakantievierende Wilma Joosten speelde de Budelse formatie een sterke wedstrijd. Rian en Monique Szyszka wonnen knap de 1ste set in de damesdubbel en hadden ook in de 2de set lang het betere van het spel. Toch konden ze deze net niet binnenslepen en moest een 3de set de beslissing brengen. Helaas ging ook deze verloren en pakten de Eerselse dames het punt. Bij de heren liep het in de 1ste set moeizaam, maar werd er toch met 22-20 gewonnen. Daarna was de ban gebroken en werd met 21-12 het eerste Budelse punt binnengehaald. In de eerste set van de mixed dubbel wonnen zowel Monique en Jürgen Thijssens als Rian en Tom Hendriks eenvoudig met 21-8. Tom en Rian trokken deze lijn door en beslisten hun partij in 2 sets. Bij Monique en Jürgen liep het anders. Het Eerselse duo wisselde van strategie en kreeg meer grip op de wedstrijd. In een meer spannende dan goede 3de set pakte Budel toch de overwinning na verlenging. Tijdens de enkelpartijen waren er weinig verrassingen. De sterke eerste dame van Eersel bleek een maatje te groot voor Monique. Tom en Jürgen wonnen beiden eenvoudig in 2 sets. Bij Rian werd het nog even spannend. Na een gemakkelijke 1ste set volgde een kansloze tweede. Gelukkig vond ze het ritme al snel in de 3de set terug en met een 21-8 overwinning kwam de 6-2 eindstand op het bord. Met nog 2 wedstrijden tegen de hekkensluiter voor de boeg, heeft Budel 2 genoeg aan zeven punten voor het kampioenschap. We mogen de huid nog niet verkopen, maar deze beer moet gek lopen wil hij niet geschoten worden….

Wilt u ook eens proberen of u badminton een leuke sport vindt: t/m juni kunt u GRATIS terecht in De Zuiderpoort op woensdagavond (jeugd vanaf 18.30 uur en senioren vanaf 20.00 uur tot 22.30 uur) en de zondagmorgen (10.00 uur tot 12.00 uur). De vereniging zorgt voor een racket, wat u kunt lenen. Alleen sportkleding meenemen. (Geen schoenen, die u ook buiten aan doet!)
Informatie kunt u inwinnen bij Ans Goossens (0031 495-494329/0031 6-51626817) of Eddy Duprée (0031 6-52300975). En uiteraard op onze website: www.bcbudel.nl

Powered by Blog Grabber