Beeldentuin Leo Camps

Onder top-zomer condities werd op voormiddag, dinsdag 16 mei, aan de Posthoorn het startschot gegeven voor de 22 Neos sportievelingen voor de jaarlijkse lente-fietstocht.Beeldentuin Leo Camps

28-05-2017 11:13 – Ingezonden door Redactie

Onder top-zomer condities werd op voormiddag, dinsdag 16 mei, aan de Posthoorn het startschot gegeven voor de 22 Neos sportievelingen voor de jaarlijkse lente-fietstocht.
Via een prachtige route in onze noorder Kempen, met voor deze zonnige dag het koelend  genot van de lomrijke bosomgevingen, werd rond de middag de Hoogmolen in Ellikom bereikt. Waar we werden opgewacht door nog 16 niet-fietsende Neos leden om gezamenlijk van een lekkere lunch te genieten.
In de namiddag ging de tocht verder naar de open beeldentuin van Leo Camps, een beeldhouwer die reeds 25 jaar gespecialiseerd is in bronzen smeedwerk en waarvan zijn kunstwerken in heel Vlaanderen en het buitenland zijn terug te vinden. Zo heeft hij recent in opdracht van de bekende firma Gazprom tien kunstwerken voor de Russische president Medvedev en premier Poetin gemaakt.
Na de gastvrije ontvangst door de kunstenaar gaf hij in zijn atelier vakkundige toelichting hoe zijn sculpturen tot stand komen vanaf het omsmelten van de koperen blokken tot met het patineren van het beeld. Met niet te vergeten de persoonlijke touch  waarmede de kunstenaar in ieder beeld zijn levensvisie  tot uiting brengt.  Hierna werd het open beelden bos en tuin bezocht waar bij een selectie van de beelden door de leden middels een proza stukje verdere toelichting werd gegeven, soms poëtisch of hilarisch maar wel to-the-point. Als dank voor de ontvangst werd de klassieke “Hamonter” korf overhandigd die zeer  in de smaak viel van de kunstenaar, mede gezien hij snel de” Achelse blauwe” hierin had ontdekt.
Hierna ging het met de fiets of auto retour naar Hamont als afsluiting van deze mooie dag. Met  dank aan onze sport coördinatoren Gerard,Lambert en Willy voor de excellente verzorging van deze uitstap die tot tevredenheid van iedere deelnemers was verlopen.

Powered by Blog Grabber