Bloemen kleuren Hamont-Achel

Stad Hamont-Achel werd de voorbije dagen in de bloemetjes gezet, en dat mag je erg letterlijk nemen. Verschillende straten en pleinen werden immers voorzien van fleurige bloemen die voor heel wat kleur…Bloemen kleuren Hamont-Achel

28-05-2017 11:23 – Ingezonden door Stad Hamont-Achel

Stad Hamont-Achel werd de voorbije dagen in de bloemetjes gezet, en dat mag je erg letterlijk nemen. Verschillende straten en pleinen werden immers voorzien van fleurige bloemen die voor heel wat kleur in het straatbeeld zorgen.
“Twee jaar geleden hebben we voor het eerst enkele ‘hanging baskets’ in onze dorpscentra opgehangen. Deze zones werden vorig jaar al uitgebreid, maar nu gaan we nog een stapje verder. Zo worden de baskets dit jaar ook in Hamont-Lo en Achel-Statie geplaatst”, zegt schepen van openbaar groen Guy Joosten. Ook de grote bloempotten en -torens duiken op verschillende locaties op. Het planten van bloemen in deze potten en torens werd voor het 3de jaar op rij uitbesteed aan een externe firma, die de plaatsing voorbereidt in eigen serres. De omstandigheden in deze serres verbeteren de wortelvorming van de planten, wat leidt tot gezonde, kleurrijke bloemen.
“Hamont-Achel heeft een lange traditie op het vlak van bebloeming, zowel door de groendienst als door de eigen bevolking”, zegt schepen Joosten. “Mooie voorgevels en voortuinen speelden namelijk ook in het verleden al een grote rol in het straatbeeld van de stad. Dat zag je duidelijk tijdens het ‘Doe zoals je buur, hang bloemen aan je muur’-initiatief, dat jaren geleden meermaals georganiseerd werd.”
 
Naar aanleiding van de deelname van de stad aan Entente Florale Europe wordt deze bebloemings- en beplantingsactie nu nieuw leven in geblazen. Wie meedoet engageert zich om via zijn of haar terrasbebloeming of voortuin een mooie uitstraling te geven aan Hamont-Achel en maakt bovendien kans op een mooie prijs. De jury zal immers een vijftigtal laureaten aanduiden die uitgenodigd worden voor een daguitstap in september. Meer info over deze actie vind je terug op de website van de stad.

Powered by Blog Grabber