Budels Gilde – Foto Bart Lijten

Bij de viering van de patroonsdag van het Sint Jorisgilde Budel, ging het niet enkel om de strijd wie de nieuwe koning van het gilde zou worden voor de komende drie jaren. Er waren nog enkele bijzondere…Budels Gilde

07-05-2017 12:08 – Ingezonden door Redactie

Bij de viering van de patroonsdag van het Sint Jorisgilde Budel, ging het niet enkel om de strijd wie de nieuwe koning van het gilde zou worden voor de komende drie jaren. Er waren nog enkele bijzondere feitjes te vieren met elkaar. Zo mochten twee nieuwe gildezusters de eed van trouw afleggen aan het hoofdvaandel van het Sint Jorisgilde Budel. Sandra Bergmans-Vlassak en Annelie Horst werden beiden officieel geïnstalleerd binnen het gilde. Voor gildebroeder Jos Knoors was het inmiddels 25 jaar geleden dat hij dit had gedaan. Hij kreeg de zilveren draagspeld van het Sint Jorisgilde uitgereikt vanwege zijn 25-jarige lidmaatschap van het gilde. Bij de jeugd was het Annelie Horst die het meeste aantal punten wist te schieten en daarmee voor 1 jaar de drager mag zijn van het Pastor Roes-wisselschild en hiermee de titel jeugdkoning van het gilde op haar naam heeft gezet.

Powered by Blog Grabber