Capella Novare zingt de kruisweg in de Grote Kerk

Op de Goede Vrijdag wordt van oudsher door de kerk het lijden en sterven van Jezus Christus herdacht. Met het prachtige lied “Stabat Mater dolorosa” wordt  dit op een ingrijpende manier voor ons verbeeldt….Capella Novare zingt de kruisweg in de Grote Kerk

13-04-2017 19:30 – Ingezonden door Redactie

Op de Goede Vrijdag wordt van oudsher door de kerk het lijden en sterven van Jezus Christus herdacht. Met het prachtige lied “Stabat Mater dolorosa” wordt  dit op een ingrijpende manier voor ons verbeeldt. In dit lied wordt het grote verdriet van Maria om haar Zoon voor ons voelbaar gemaakt.
Het gezang begint met:
Naast het kruis, met schreiende ogen
Stond de moeder, diep bewogen
Toen de Zoon te sterven hing.
Capella Novare zingt dit lied in het Latijn zoals het al eeuwen in Budel gezongen is. Op deze manier zijn we ook verbonden met onze voorouders. Voor onze voorouders was dit lied een moment van bezinning in een prachtige rustgevende ruimte. Misschien kan deze bijeenkomst voor u ook  een  moment van bezinning zijn in deze jachtige tijd. U hoeft daarvoor niet per se gelovig te zijn. U bent van harte welkom. Goede Vrijdag 14 april 20017 om 15.00

Powered by Blog Grabber