Cranendonck wint 50e Jeugdsportdagen in Differdange

Het sportteam uit Cranendonck heeft voor het tweede jaar op rij de Europese Jeugdsportdagen gewonnen. In het Luxemburgse Differdange werd deze internationale sportwedstrijd tussen 50 jongeren uit vijf…Cranendonck wint 50e Jeugdsportdagen in Differdange

27-05-2017 19:03 – Ingezonden door Redactie

Het sportteam uit Cranendonck heeft voor het tweede jaar op rij de Europese Jeugdsportdagen gewonnen. In het Luxemburgse Differdange werd deze internationale sportwedstrijd tussen 50 jongeren uit vijf verschillende landen voor de 50e keer georganiseerd. Team Cranendonck wist 20 punten te behalen en hield daarmee Blankenberge (18 punten) en Bitburg (14 punten) achter zich. De Fair Play Bokaal, vernoemd naar Aloys Barten, ging met de Duitsers mee naar Bitburg. Volgend jaar zullen de Jeugdsportdagen weer georganiseerd worden in Cranendonck.

Op vrijdag 19 mei 2017 vertrokken de 50 sporters en hun begeleiders richting Differdange voor de Europese Jeugdsportdagen. Op zaterdagochtend begonnen de sportwedstrijden en op de Atletiekbaan en in het zwembad wisten de Cranendonckse sporters goede prestaties neer te zetten. Ook het voetbalteam wist de openingswedstrijd tegen Frankrijk glansrijk te winnen met 7-0. Het basketbalteam wist helaas niet te winnen, maar toen ook het volleybalteam de eerste overwinning had binnengehaald, begon buiten spontaan de zon te schijnen. Aan het eind van de eerste sportdag worden twee disciplines afgesloten: Zwemmen en Atletiek wisten een keurige 2e plaats te behalen. Het voetbalteam was aan het eind van de eerste dag voor het eerst sinds jaren al zeker van de eindoverwinning, al moest er op zondag nog één wedstrijd gespeeld worden. Ook het volleybalteam stond bovenaan de ranglijst en het basketbalteam wist een knappe overwinning te boeken en stond daarom ook op een uitstekende 4e plaats. Na het avondeten konden de sporters genieten van een avond discozwemmen in het zwembad van Differdange.

Op zondag stonden er voor Team Cranendonck nog drie wedstrijden op het programma. Het basketbalteam verloor nipt, terwijl het voetbalteam en het volleybalteam nog eenmaal alles uit de kast haalden. Het voetbalteam won opnieuw met 7-0 en wist in vier wedstrijden van 40 minuten maar liefst 16 keer te scoren en kreeg geen treffer tegen. Het volleybalteam wist alle sets te winnen en verloor geen enkele set. Aan het begin van de middag begon de prijsuitreiking en met twee overwinningen en evenveel tweede plaatsen kon ons sportteam de eindzege in het algemene klassement niet meer ontgaan. De ontlading was echter niet minder groot toen de beker overhandigd werd aan de Cranendonckse sporters.

Daarna kreeg Cranendonck de Europese vlag overhandigd van de organisatie van Luxemburg, want in 2018 zijn de Europese Jeugdsportdagen in Cranendonck. Wethouder Jan van Tulden was het gehele weekend aanwezig om alle sporters te bekijken en was trots op de prestatie van ‘zijn’ sporters. Niet alleen tijdens de wedstrijd liet de Cranendonckse jeugd van zich spreken, maar ook op het gebied van sportiviteit en enthousiasme was het team erg sterk. Met de beker in de bus kwam het Cranendonckse team na een gezellige terugreis op zondagavond om 19.15 uur aan bij de Zuiderpoort in Budel en werd het sportteam warm onthaald door alle enthousiaste ouders, grootouders, broertjes en zusjes. Daarmee kwam er een eind aan een meer dan geslaagd sportweekend.

Zoals gezegd zijn de 51e Europese Jeugdsportdagen in Cranendonck. Na overleg met de gemeente zullen we zo snel mogelijk de datum bekend maken. Alle 200 sporters hopen we volgend jaar weer onder te brengen in gastgezinnen. Hiervoor zijn veel gastouders nodig die twee of meer sporters willen ontvangen. Gezien de andere jaren en de gastvrijheid van Cranendonck weten we dat we deze sporters gaan onderbrengen en we hopen binnenkort met meer informatie te komen. Zelf zullen we natuurlijk in 2018 er alles aan doen om voor het derde jaar op rij de Jeugdsportdagen te winnen.

Powered by Blog Grabber