De 56e Mijl op de eerste zaterdag na de Tour!

Jarenlang was ‘de tweede vrijdag na de Tour’ de vaste datum van de Mijl van Mares. Vanaf dit jaar kunnen wielerliefhebbers al eerder genieten van De Mijl. Want vanaf 2017 wordt De Mijl voortaan op de ‘eerste…De 56e Mijl op de eerste zaterdag na de Tour!

24-04-2017 08:40 – Ingezonden door Redactie

Jarenlang was ‘de tweede vrijdag na de Tour’ de vaste datum van de Mijl van Mares. Vanaf dit jaar kunnen wielerliefhebbers al eerder genieten van De Mijl. Want vanaf 2017 wordt De Mijl voortaan op de ‘eerste zaterdag na de Tour’ verreden.  In 2017 is dat dus op zaterdag 29 juli!

Met het organiseren van De Mijl op een zaterdag verwacht de organisatie al in de middag een grotere groep bezoekers te gaan trekken. Natuurlijk moet er dan ook een passend programma geboden worden en dat is ook meteen de volgende stap waarmee de organisatie volop bezig is. Later volgt hier meer informatie over.

Een vrije zaterdag, op de wielerkalender én niet conflicterend met evenementen in de gemeente en regio, werd uiteindelijk gevonden op de ‘eerste zaterdag na de Tour’. Bijkomend voordeel is dat de wielerliefhebber de Tour nóg verser in gedachten heeft. Het wordt natuurlijk wel even schakelen. Bezoekers, werkorganisatie sponsors: iedereen gaat De Mijl een andere plaats in de agenda geven. En misschien worden ook de vakantieplannen nog wel bijgesteld!? Het bestuur gaat vol voor de nieuwe datum en de nieuwe mogelijkheden.

De ‘eerste zaterdag na de Tour’ is komende jaren de dag waarop De Mijl verreden zal worden. Dus noteer het in je agenda: “zaterdag 29 juli 2017 = Mijl van Mares”! En kom ook “Fietsen, Fun en Feesten”, want dát is waar het al jaren om draait.

Powered by Blog Grabber