De grote kerk van Budel is iedere middag open!

Sinds Pasen is de Grote Kerk van Budel weer iedere middag open. De openingstijden zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom in dit bijzondere gebouw.De grote kerk van Budel is iedere middag open!

25-04-2017 13:52 – Ingezonden door Redactie

Sinds Pasen is de Grote Kerk van Budel weer iedere middag open. De openingstijden zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom in dit bijzondere gebouw.
U kunt er naar binnen gaan om een kaarsje te laten branden, te bidden of om in stilte een moment van bezinning te ondergaan. Maar u kunt er ook rondwandelen en kijken naar het bijzondere interieur.  Ontdek de vele symbolische tekenen, de kruiswegdoeken en de prachtige beelden. In 1902 werd gestart met de bouw van de huidige kerk, die in 1912 in gebruik genomen werd. De architect was Caspar Franssen, een leerling van de vermaarde Roermondse architect Pierre Cuypers. Zijn invloeden zijn duidelijk zichtbaar. Een bezoek aan de Grote Kerk van Budel is in veel opzichten meer dan de moeite waard.
Er zijn ook mogelijkheden voor rondleidingen o.l.v. een gids. Neem daarvoor contact op met Dhr. Jen Adams tel. 031 495 493586 of het secretariaat van de parochie tel. 0031 495 499204. Mailen kan ook a.p.adams@kpnmail.nl.  

Powered by Blog Grabber