Doedag voor kleine kanjers

Woensdag 17 mei – Grote Doe-dag voor kinderen op Eynderhoof. Kinderen en hun ouders zijn op deze woensdag in mei welkom om samen met de kindergidsen creatief bezig te zijn. Deze woensdag staan het team kindergidsen klaar om de kids te leren hoe men een 50 tal jaren geleden heerlijk buiten kon spelen…Doedag voor kleine kanjers

15-05-2017 08:43 – Ingezonden door Redactie

Woensdag 17 mei – Grote Doe-dag voor kinderen op Eynderhoof. Kinderen en hun ouders zijn op deze woensdag in mei welkom om samen met de kindergidsen creatief bezig te zijn. Deze woensdag staan het team kindergidsen klaar om de kids te leren hoe men een 50 tal jaren geleden heerlijk buiten kon spelen door te rijpen, te tollen, te kegelen, beugelen, en op stelten lopen. Natuurlijk voor de stoere mannen gaan we touw trekken en zaklopen terwijl de handige dames aan de slag kunnen met kaatsen ballen en touwspringen.

Spelen en spelletjes doen uit grootmoeders tijd, zoals wie ben ik! of poppenkast spelen. Daarnaast kunnen de kids, groot of klein, deelnemen aan een historische schrijfles. Aan de slag met griffel en lei, een kroontjespen en het potje inkt.  Om de overtollige inkt van de kroontjespen af te vegen werd vroeger een inktlap gebruikt. Deze echte originele inktlap van vroeger ga je maken. Hoe leuk en uniek is dat?? En de echte avonturiers krijgen ook nog de kans een huifkar tocht te maken door de prachige omgeving van Nederweert Eind.
Eynderhoof heeft dit seizoen een overdekt kinderatelier waar kinderen bij slecht weer zich de hele middag kunnen vermaken. Een speelparadijs voor alle leeftijden. In combinatie met de Opa en Oma kortingskaart een echte superplek voor verjaardagspartijtjes, schooluitjes of gewoon plezier met vriendjes en vriendinnetjes.
Het Limburgs openluchtmuseum is elke dinsdag-, woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tip voor de regelmatige bezoekers: neem een gezinskaart dan kun je de rest van het seizoen met het hele gezing genieten van alle geweldige activiteiten van het limburgs openluchtmuseum in Nederweert Eind.

Meer informatie over Eynderhoof vind je op de website www.eynderhoof.nl

Powered by Blog Grabber