Druk wedstrijdweekend Turnlust

In Someren debuteerde Turnlust in de 6e divisie/ D3 met diverse meisjes die het recreatieve niveau ontgroeid zijn. Na enkele oefenwedstrijdjes thuis in de hal, was zaterdag voor hen de grote dag om op…Druk wedstrijdweekend Turnlust

28-05-2017 11:40 – Ingezonden door Redactie

In Someren debuteerde Turnlust in de 6e divisie/ D3 met diverse meisjes die het recreatieve niveau ontgroeid zijn. Na enkele oefenwedstrijdjes thuis in de hal, was zaterdag voor hen de grote dag om op de regiofinale te laten zien wat zij geleerd hebben.
 
De jongste turnsters in de categorie instap (8-9 jaar) lieten mooie oefeningen zien. Fleur Wilbers, Phil van de Kruijs en Isa Zentjens eindigden respectievelijk op de 26e, 9e en 8e plaats. Eva de Kok scoorde zelfs het hoogste punt op balk en werd allround 2e. Ze mocht dan ook een welverdiende zilveren medaille in ontvangst nemen! Volgend seizoen zal Eva uitkomen in een hogere categorie.
Bij de pupillen 1 werd Zoë Ras 10e, Isa Verhees 19e en Lisa Hollink eindigde op de 25e plaats. Dena Thijs werd in de categorie pupillen 2 verdienstelijk 18e.
Bij de jeugd 2-meisjes turnde Maud van de Kruijs een superwedstrijd en kreeg de zilveren medaille omgehangen! Dankzij dit succes zal Maud komend seizoen promoveren naar de hogere 5e divisie. Tot slot turnden in de categorie junioren MacKenzie Hekkens en Marieke Wemmenhove. MacKenzie werd knap 7e, Marieke haalde de 18e plaats.
Al deze turnsters konden zich plaatsen voor de toestelfinales. In totaal zijn er maar liefst 17 tickets bemachtigd voor deze wedstrijd, die op 10 juni in Valkenswaard gehouden wordt.
 
NK 2e divisie
In Alphen aan den Rijn stond het NK voor de 2e divisie op het programma. Zaterdag turnden Merel van Breugel, Lieke Broers en Jessie Kissen hun NK allround. Janne Schrurs zat als reserveturnster op de tribune. Hoe gaaf dat onze meiden ook dit jaar weer met z’n allen bij de top van Nederland horen in hun niveau!
 
Merel turnde zich met keurige oefeningen naar een super knappe 8e plaats. Lieke haalde haar doel om op brug een complete oefening met wippertje-kip te turnen en werd 15e. Jessie ging met een iets te grote adrenalineboost de wedstrijd in. Waar ze meestal haar handstand op brug nét niet haalt, ging ze nu maar liefst twee keer te hard. Hierdoor kreeg ze het wedstrijdritme niet te pakken, wat haar ook op balk nog parten speelde. De tweede helft van de wedstrijd ging aanzienlijk beter, Jessie werd 36e van Nederland.
 
Zondag mocht Lieke tijdens de toestelfinale balk haar titel, Nederlands kampioen balk 2016, proberen te prolongeren. Ze was als laatste aan de beurt in deze spannende finale, waar foutloos turnen de opgave was om kans te maken op het podium. Omdat er al veel fouten gemaakt waren door de andere turnsters, besloot Lieke haar risicovolle salto niet te laten zien. Lieke turnde een mooie oefening zonder pauzes en won daarmee glansrijk het goud. Deze balk topper is dus in 2017 opnieuw Nederlands kampioen!

Powered by Blog Grabber