Dubbel goud voor Max Vlassak

De Provinciaalse kampioenschappen atletiek vonden afgelopen zaterdag en zondag plaats in Lanaken. Zaterdag stond Max op de lijst voor het kogelstoten en discuswerpen.Dubbel goud voor Max Vlassak

28-04-2017 15:17 – Ingezonden door Redactie

De Provinciaalse kampioenschappen atletiek vonden afgelopen zaterdag en zondag plaats in Lanaken. Zaterdag stond Max op de lijst voor het kogelstoten en discuswerpen.
Met een mooie groep kampers die elkaar steunden en oppepten werd het een beloftevolle dag. Max moest eerst aantreden bij het discuswerpen. Tijdens het opwarmen was hij nog redelijk slordig en niet echt strak, maar toch hadden trainer Stijn Verreecken en Max een goede kijk op de wedstrijd. Met een mooie 41.75 meter plaatste Max zich op de eerste plaats voor goud en een nieuw PR. Hopende dat hij niet teveel aan kracht had verloren tijdens het discuswerpen, moest Max een half uur later weer aantreden voor het kogelstoten. Nu zat ook niet echt het weer mee. Het was veel te koud en daardoor ook moeilijk om warm te worden en te blijven wat ook niet bevordelijk is voor de spieren tijdens de 6 stootpogingen. Toch stootte Max heel constant met de tweede stoot als beste met een mooie 15.58 meter. Ook hier goed voor de eerste plaats en goud!
Al een tijdje wringt het “kogelschoentje” dat de op training haalbare 16 meter er nog niet op wedstrijd uitkomt. Maar het is nog vroeg in het seizoen en geduld is dan ook een schone zaak.

Powered by Blog Grabber