Een beroerte… en dan?

Heeft u of uw naaste een beroerte gehad? Na een beroerte hebben mensen vaak minder energie en zijn eerder moe. Tijdens de informatiebijeenkomst op 10 mei a.s. gaan we in op het thema ‘belastbaarheid na…Een beroerte… en dan?

25-04-2017 08:36 – Ingezonden door Redactie

Heeft u of uw naaste een beroerte gehad? Na een beroerte hebben mensen vaak minder energie en zijn eerder moe. Tijdens de informatiebijeenkomst op 10 mei a.s. gaan we in op het thema ‘belastbaarheid na een beroerte’. Naast uitleg, krijgt u praktische tips en oefeningen waarmee u thuis aan de slag kunt. Ook is er ruimte om vragen te stellen aan zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van een beroerte en de revalidatie erna. Tot slot zijn er verschillende patiëntenverenigingen aanwezig met een informatiestand.

De informatieavond vindt plaats op woensdag 10 mei van 19:30 tot 21:00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Vanaf 19:00 uur is de zaal geopend en kunt u de informatiestands bezoeken. De toegang is gratis. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie,  telefoon: 0495 – 57 22 05.

Eerst vertelt neuroloog Tim Alleman (SJG Weert) hoe de behandeling bij een beroerte verloopt. Vervolgens geeft revalidatiearts Anneke van Druenen (SJG Weert) uitleg over vermoeidheid na een beroerte. Ergotherapeut Nimpha van Noort (Libra) legt uit hoe u uw energie kunt verdelen. Tot slot gaat maatschappelijk werker Marleen Tournel (Libra) met u aan de slag met Mindfulness.

Vooraf en tussendoor is er gelegenheid om de informatiestands van de patiëntenverenigingen Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) en Samen Verder Limburg te bezoeken.  

Een beroerte is een verzamelnaam voor een herseninfarct en een hersenbloeding. Een beroerte wordt ook wel een CVA (cerebro vasculair accident) genoemd. Bij een beroerte gaat er iets mis met de bloedcirculatie in de hersenen. Een TIA lijkt op een beroerte maar gaat snel weer voorbij, meestal binnen een half uur. De bloedcirculatie in de hersenen is dan tijdelijk verstoord. Een TIA kan een voorbode zijn van een echte beroerte.

Powered by Blog Grabber